Kolingsborg har denna helg så som alla helger gaykalas såväl fredag som lördag.
– Nu är höstsäsongen igång, berättar Bernhard på Paradise/Libra. Det betyder att varannan fredag så står Diamond Dogs och Babette på scen och det med start ikväll då också Emilia uppträder och gör videoinspelning för sin nya singel.
Klubb-fixarna Structure 2.0 intar på lördagen Libra med DJ-uppsättningen Marcus Stork, Miss Dilemma och Anders Jacobson liksom VJ NR Lind. Structure presenterar sig som leverantörer av elektroniska kvalitétsarrangemang och har ett namnkunnigt gäng bakom sig. Räkna med bra dans alltså! I Panoramabaren är det träffsäkra Anders Sewerinsson som presenterar house och hits.





På andra gayklubbscentrat Zipper/Nype är det den straight men väldans gaysnälla klubben Nype på fredagskvällen. DJ line up är Sebastian Evers som spelar house, Andresi som spelar RnB och Kim Bauer som spelar schlagers och hits. På lördagens Zipper Stockholm har såklart Kayo Divarummet, JJ sköter klubbgolvet och Edward af Sillén schlager och gaypop-golvet.




På läderklubben SLM är det bar på fredag med temat läder och gummi – vilket innebär extra strikt dresscode så att alla läder och gummi-grabbar kan njuta loss rejält! På lördag är det Dj Kent som står för dansmusiken. Medlemsklubb och dresscode-krav. Glöm förresten inte att fixa biljett till höstens stora läderfest i Stockholm, Baltic Battle! Biljetter kan köpas på klubben såklart och även via QX Shop.




Ambassadeurs sköna gayrum Guldrummet är denna kväll inspirerat av såväl Pride som Ibiza och Barcelona där partygänget flaxat runt. Lördag har man öppet med Dj Miss Hellis som laddat med ”den skönaste housemusiken”. Festen lär få extra glans av att Marcus Ullmarker och Jessy Heuvelink fortsätter sin bröllopsfest natten ut med festsällskap på just Guldrummet.



Gaybarerna/restaurangerna är såklart öppna för förfestare eller de som väljer en tidsmässigt mer resonabel afton: Torget, Göken, Mälarpaviljongen, Roxy, Momma, Side Track och Morfar Ginko/Papa Ray Ray (som fortfarande bör berömmas för sin vackert vita/rosa paradvagn i årets Pride). Alla stänger 01.



GÖTEBORG
I Göteborg är det final för Göteborgskalaset men en mängd aktiviteter på stan även om de mest HBT-kräsna får vänta till maj nästa år. På Gretas som ligger mitt i festival-smeten är det nattklubbskulturen som står i fokus. Fredag och lördag öppet till 04.
Fredag innebär extra satsning hos straight-friendly-baren BeeBar som såklart håller öppet sju dagar i veckan. Stans andra sjudagarsbar är Gossip vars grand old man Markus denna lördag gör ett besök i Malmö och Wonk. Men misströsta inte, Gossip kör vidare med resten av personalen.
Belle har på lördag STEREOtyp-fest på temat svart/vitt med underttiteln ”cause we don’t always shit rainbows”. Jenny och Fredrika spelar indie, punk, rock och en touch av country på stora golvet. På lilla spelar Niklas och Jonas electro och house.




MALMÖ
I Skånes huvudstad är det lördagar som gäller för de som vill festa gay. Wonk har besök av inte bara Markus från Gossip i Göteborg utan även John Eltong från Rocco i Köpenhamn – lagom uppvilad efter alla spelningar under OutGames.
SLM har sin sommarklubb på lördag kväll och på Babel är det danskalas med JoJo de Freq, Plain Gold, Emilia, Maria och Sofia & Fredrika.
Även om fredagen är ganska gayklubbstunn i Malmö så hjälps det denna helg upp av Malmöfestivalen som startar idag och rullar till nästa fredag.



LANDET RUNT
Borås kör som alltid sitt disco på lördagar och dessutom har man öppet torsdag med pub och ungdomscafé onsdagar ojämna veckor. Allt på Magasinet på just Magasinsgatan- RFSL i Kristianstad har fredagspub mellan 21-01 i föreningslokalen och på Seaside i Norrköping är det fest lördag mellan 22-03.