Det är många Mr Gay-killar som idag inleder en fyra dagar lång Mr Gay-tävling som på lördag kulminerar med att Europa får en ny Herr Homo.
Festdagarna öppnas officiellt av borgmästare Fabian Stang som också får äran att veckla ut den Regnbågsflagga som tagits fram till 25-årsjubiléet av Stonewall-revolten och som har sin hemmahamn i Key West. En annan del av den mytomspunna versionen som tagits fram av Regnbågsflaggans skapare Gilbert Baker kunde vi se vid Prideparaden i Stockholm 2003.

Oslos borgmästare Fabian Stang

Vid dagens fest kommer man även får höra låten Be Proud av Are Sigvaldsen och 2008 års Mr Gay Norway, Kai Thomas Ryen Larsen. Låten är framtagen just för tävlingarna i Oslo.
Invigningen sker på Royal Christiania. Resterande program blir en cocktail på BarTini under torsdagen, en Viking Challenge samma dag på nöjesparken Tusenfryd, en solidaritetsmiddag på fredagen på Royal Christiania och så den stora finalen som hålls klockan 22.00, lördag kväll på Sentrum Scene. Under söndagen coolar man ner med en GayDay på Tusenfryd.
I år vill man minska trycket på delegaterna genom att ha momentet ”badkläder” endast för VIP och press. På Sentrum Scene får alla besökare dock se resterande moment i valet av den europeiska Mr Gay.

Nu kan du rösta fram Mr Gay Europe

En 30 sekunders version av Mr Gay Europe-sången