– 900 bokade! Grattis – hur många får plats?

– Tack så mycket! Vi börjar närma oss 1000. Det får plats dryga 2000 personer, men det beror också på hur folk väljer att fördela sig i hytterna. det vill säga om det till exempel bor bara två i en 4-bäddshytt så blir ju båten fullbokad snabbare.
Hur ser det ut med hytterna – börjar det bli fullbokat på de bästa?
– Hytterna försvinner nu med större takt än tidigare och de finare hytterna är slutsålda sedan längre tid. Nu finns det bara hytter i Kategorierna A, B och E kvar att boka. Vi har sett senaste 2 veckorna att det börjat ta riktig fart i bokningarna, vi rekommenderar att folk bokar så snart de kan.

Nu satsar ni på en helt egen båt – ser det ut att lyckas?

– Ja det ser bättre ut än vad vi har förväntat oss och vi har redan nu kommit långt över uppsatta mål. Så självklart ser det ut att lyckas, det är en bra ålder och könsfördelning och i stort sätt folk som bokat från hela Sverige.


Vad händer med underhållningen? Vilka står på scen?

– Det kommer att hända saker över hela båten, Nanne Grönwall, Magnus Carlsson och Melissa Totten (En av de främsta Madonna-cover artisterna i världen)… förutom detta kommer vi att bjuda en hemlig artist som nu släpper en skiva under hösten. Konferencier för kvällen är Ankie Bagger.
Vi kommer även satsa på karaoke som var ett populärt inslag förra kryssningen på vägen hem dagen efter.

Och så kan man dansa antar jag? Vilken inriktning har ni?

– Absolut! Hela båten kommer att gunga! Vi har tre olika dansgolv, Starlight Palace kommer att bjuda på Schlagers, dagens hitmusik och klassiker, DJs där kommer att vara Markus Gisslén från Gossip i Göteborg tillsammans med Staffan. Zenith Disco kommer att vara ett klubbgolv med tyngre musik såsom House, Club och RnB. Djs där är Christer Broman tillsammans med Jocke.
Moonlight Disco det alternativa dansgolvet, där spelas, alltifrån Rave till Punk, där kommer även två alternativa band att uppträda. Djs där är Nassim hon har bland annat spelat på Club People 2 People under Pride 2008 som drevs av Riccard Johansson.
Whiskeybaren där kommer det att vara en Countrybar där Dj Rebella direkt influgen från Atlanta kommer att spela den senaste inom Country.

Varför tror du att ni lyckas så bra med gaykryssningar där andra haft problem?

– Jag tror att vi har en mer ödmjuk och personlig profil och försöker att vara mer informativa och satsar mer på tydlig marknadsföring än vad de andra tidigare gjort. Sedan har vi ju flera år bakom oss som klubbarrangörer och så Gaykryssningen i februari som blev en riktig succé.


Höga vågor på Gaykryssningen