Bakgrunden till att Abdul lämnar det populära tv-programmet är enligt uppgifter att hon inte fått den löneförhöjning som hon ville ha.

– Att få det här jobbet är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, och tänk på alla pengar som jag sparar genom att jag slipper att sms:a in min röst”, säger Ellen DeGeneres till Reuters.

Ellen DeGeneres har tidigare varit gästdomare i So you think you can dance. Nu blir hon kollega med Simon Cowell, Randy Jackson och Kara DioGuardi.

Ellen DeGeneres har nominerats flera gånger till Emmy-priset och 2007 var hon värd för Oscarsgalan. Hon börjar inte i American Idol förrän uttagningarna är klara. Under dessa kommer flera gästdomare dyka upp, bland andra Victoria ”Posh Spice” Beckham, Shania Twain, Mary J Blige och Avril Lavigne. Det meddelas att Ellen DeGeneres inte ska sluta med sin egen pratshow Ellen, på grund av detta uppdrag.

– Vi återkommer till svenska Idol som dock detta år verkar satsa på vinkeln flåshetero med inslaget nummerflickor och kladdiga jurymedlemmar. Kanske deltagarna lyckas rädda upp situationen?