Den Amerikanska tv-serien Hung, som är producerad av den Amerikanska och aningen rebelliska tv-kanalen HBO, har redan nått Sverige och Canal +. Tv-serien är ännu en av HBOs storsatsningar och till manusförfattandet anlitade man bland annat Alexander Payne som tidigare vunnit en Oscar för sitt manus till filmen Sideways.

Hung handlar om basketcoachen Ray Drecker (Thomas Jane), en kille som i sin ungdom hade allt: han var atletisk, populär och benådad med framgångens gåva, men någonstans på vägen gick allt fel. Nu, på väg mot medelåldern finner han sig vara en frånskild underbetald high-school-lärare och basketcoach med stora ekonomiska problem. Och för att lägga otur på olyckan brinner hans hus ner och hans två barn lämnar honom för att flytta in hos sin mamma och hans ex-fru tillsammans med hennes nya man. Det enda som återstår för Ray är att gå med i en självhjälpsgrupp som utlovar ekonomisk framgång om man bara hittar sitt ”winning tool”, och efter ett flagrant möte med gamla flamman Tanya (Jane Adams) som påpekar precis hur stort Rays ”verktyg” verkligen är, inser han var hans ”winning tool” är placerat. Och med denna nya upptäckt tänker han säkra sin ekonomiska framgång genom att sälja sin främsta tillgång – sin charm.

HBO har en historia av att producera och visa framgångsrika tv-serier och bögklassiker som till exempel Sex and the City och småporriga fängelsedramat Oz. De visade också den amerikanska versionen av Queer as Folk, som blev en mindre tittarsuccé som klarade sig igenom hela fem säsonger. Nu senast har de också visat det sexuella vampyrdramat True Blood som nu visas i Sverige på SVT.

Hung hade svensk premiär i veckan på Canal +, och som med många av Canal + tv-serier brukar de så småningom också nå kabel-tv-nätet, så med lite tur kanske vi snart får se den välhängda tv-serien i någon av standardkanalerna.

Hung visas på Canal + på måndagar kl. 20:00.

Läs mer om tv-serien här: canalplus.se

Se trailern, och storheten, här: