Las Vegas är temat när Hootchy Kootchy förgyller hösten med Chapel of Love-stämning. Klubben är skönt och galet burlesque och denna lördag står Kitten de Ville (US), Robert Fux, The Knicker Kittens Burlesque Revue, Nalle, Rebecka Westholm, Elis Larsson och The Hoothcy Kootchy Hussies på scen.




Fredag sköter Babette & Co om scenen på Paradise där schlagermusiken dessutom levereras av Andreas Gravelej på stora golvet och Emil Hellman i Panoramabaren. I samma lokaler men på lördag är det house-klubben Libras tur att sätta prägel på gaynatten. Jonas Lindevik sköter det stora golvet medan Miss Dilemma kör hård och svängig house i ”catabomb”-längst ner. På mellanvåningen är det lounge med Dr Beat och Dj FagMaster.




På Norrlandsgatan/Lästmarakgatan är helgens uppdelning så att gayvänliga Nype sköter fredag med Dj Lunde Bros på housegolvet och så ett HipHop och ett Nostalgi-rum. Lördag innebär Zipper Sthlm, gayklubb med Edward af Sillén som levererar gaypop och schlagers, ett Divarum med Kayo och vänner och så housegolvet där JJ spelar.




Läderklubben SLM bullar upp inför nästa helgs stora fest, Baltic Battle. Biljetter till den festen måste fixas i förköp och det gör du via klubben direkt, hos Läderverkstan eller via QX Shop. Nu i helgen är det baröppet på fredag och på klubb-kvällen lördag spelar house.gurun Geoff Gains. En annan killexklusiv förening är Viking Bears och de har Pub på lördagskvällen på Mariaberget. Öppet för björnar och beundrare liksom för killar som gillar en avslappnad miljö!



Fantastiska Högkvarteret har gjort buss 66 mellan Hornstull (Copacabana och Hallongrotta) och till Nytorget till den nya Queer-Xpressen! Högkvarteret, dvs gamla Judy’s, restaurang Roxys källare, har klubbar snart sagt varje kväll. Annars öppet tisdagar-lördagar från 18. Fredag kväll är det technoklubben Virgins and Suicides som skapar stämningen.




Några steg från Högkvarteret och Roxy ligger Momma som utökat sina Lezzie Fridays till att bli Lezzie Weekends. Fredagar smockat och en ljudnivå utöver det vanliga frampå kvällskvisten. Fredag spelar Dj Silvana. Lördagar som inte är fullt så grymt packat är det Snygg-Jessica W Sandberg som spelar schlagers!




Lördag betyder även att Guldrummet är i farten med Navid vid rodret. Öppet 23-04 med temat Eyes Wide Shut. Micke Hi spelar och ”stämningen kommer att vara på topp på det enda rena house-VIP-rummet”, utlovar Navid.



Som vi redan skrivit om kommer en radda av homosar inta Berns på lördag då Ulrich Bermsjö et compay med hjälp av Miss Inga, Treblinka Disney och Berghain-DJn Steffi gör det anrika palatset supergay.



För att förfesta på allra bästa sätt tar man sig om man bor på Söder till Side Track, på Kungsholmen till Göken och med jacka på till Mälarapaviljongen, i resten av stan till Torget och om man är riktigt busig så gör man helt tvärtom!




MALMÖ
Nu sätter det igång! En vecka av hbtq-diskussioner, kulturfestival och så klart en massa fester. Vad passar bättre än att då passa på att öppna en klubb? Driftiga Joe öppnar fredagsklubben Propaganda och ser till att gaypopulationen får lite nya intryck genom att lägga den på Buddah Lounge.
Samtidigt blir det fest på Panora där Malmö Queer Art & Film Festival invigs. Och för läderkillarna är det såklart SLM som gäller fredag kväll med temat NUF – dvs en naken och underklädesfest!






På lördag är det officiell invigningsfest för Regnbågsfestivalen på Moriskan i Folkets Park. Festtal och en lång rad artister på scen. Bakom festen står kalasfixarna Queer Base.
Mer ”vanlig” gayfest blir det såklart på Wonk som satsar lite extra för att fira att regnbågen landat i den skånska huvudstaden. SLM-killarna har klubb-kväll och är man ute efter lite större mix så har Babel öppet med elektronica-klubben Versus.





GÖTEBORG
En återkommande Gayklubb slår på fredag kväll upp sina portar på Belle. Rainbow heter klubben och levererar i god svensk gayanda ett schlagergolv. Dessutom gör man det kanske mindre vanliga, nämligen ett synth-golv! Öppet är det 21.30 till 02.
Vill man kalas vidare erbjuder Göteborg sköna Gossip (till 3), mumsiga BeeBar (till 2) och galna Gretas (till 4)!





På lördag är utbudet liknande men Belle är ”bara” just vackert. Haket, som har öppet varje kväll och självklart är gaysnällt har på lördagskvällen besök av läderkillarna. Öppet i källaren för medlemmar som följer läderklubben dresscode!