Island är numer mest känd för sin kassa ekonomi, men fortfarande vet de flesta vilken partystad Reykjavík är. Och bägge dessa påståenden stämmer. Ekonomin är i botten, och trots att ölen gått upp i pris festas det som aldrig förr. Reykjavík har äntligen fått en bra och populär gayklubb på huvudgatan Laugavegur och på helgerna är det fullt av folk som dansar till isländska schlagers därinne. Man skulle lätt kunna tro att det vore den lättaste saken i världen att ragga på en plats där alla borde känna alla, men riktigt så enkelt är det inte.
Islänningar har aldrig varit rädda för att prova något nytt och sneglas gör det både till Europa, USA och Japan. Sen gör de om det till sitt eget och döper det till ett skumt isländskt ord och ser det som den självklaraste saken i världen.
Det senaste som skett i flörtvärlden är att man använder det som man har i sin ficka, alltså sin mobiltelefon. Via blåtand som ju räcker cirka 15 meter kan man få kontakt med dem som är på samma ställe som en själv. Och ju närmre någon är desto lättare är det att mötas irl. Dessutom är det ganska så praktiskt att kunna spana in sin påtänkte dejt innan man gör ett move. Det kan vara ganska praktiskt för att undvika pinsamheter med sin kompis kompis. Och på Island har man väldigt många kompisars kompisar.
Än så länge har det inte skapats ett ord för detta, men det är som sagt bara en tidsfråga. Det lär i alla fall inte bli ett ord som är lätt att uttala…



Det går att kika lite mer på detta på youtube för att lära sig att ragga på de snygga islänningarna: