Det är väl egentligen vare sig en överraskning eller nyhet att den regnbågsglada happy-pop-artisten Mika bar på någon form av homosexuell tendens, men det har tigit tills nu och tills släppet av nya skivan innan han tar steget fullt ut ur garderoben.

Det var alltså i en intervju i holländska Gay&Night magazine som den 26åringa artisten valde att komma ut officiellt – som bi. I intervjun förklarar Mika att han aldrig har etikettera sig själv och att han aldrig begränsat sig i sitt liv: ”Jag har aldrig begränsat mig i val av vilka jag ligger med(…) så, jag vet inte. Kalla mig vad du vill. Kalla mig bisexuell om du behöver en term för att definiera mig(…)applicera det på mig, om det är vad du behöver. Det är så nära jag kommer någon form av etikett.” (gay.eu)

Han berättar också att sexuallitet och genus är två av de ämnen som han diskuterar i sin musik, och menar att tankarna kring ämnena har färgat hela nya skivan. Och för den som utifrån hans musik vill veta vad han tänder på kanske hitsingeln Big Girl (You Are Beautiful) från förra skivan, ge en hint om vilka former som attraherar den bisexuella regnbågsartisten.

Mika kom också ut med sitt nya album The Boy Who Knew Too Much i slutet på september, och första singeln från nya plattan, We are golden, är redan på väg att bli en internationell hit. Men frågan är väl som alltid med artister som kommer ut lagom till ett nytt skivsläpp: hur mycket av utkomsten som är till för att får pressuppmärksamhet och hur mycket som är ett genuint intresse för att uppmärksamma HBTQ-frågor…

Länk till You Tube-video