STOCKHOLM
Jo det blir hektiskt för den som vill försöka hinna med allt den här helgen! Tunggunget på Münchebryggeriet har vi redan tipsat om. Missa inte om du gillar nyskapande techno!
Kvällen såväl fredag som lördag inleds med fördel vid Nytorget; Lezzie Weekend på Momma innebär denna helg att Serbilicious spelar balkanmix på fredagen mixat med 80-talspop och dancehall. Sväng alltså! På lördag är det skönaste av sköna, Dj Pamela, som spelar funky och sexig house. Tvärs över Nytorget har Roxy restaurang och bar öppen. Och i källaren har fantastiska Högkvarteret Qlub Rosa Drömmar på fredag och Klubb Illegal på lördag.
Momma och Roxy slår påsarna ihop nästa helg och arrangerar fest i Skyddsrummet – missa inte det! Biljett köps klokast på de två krogarna nu i helgen.
En sväng om Brasseriett SOFO, mixad men klart gayvänligt på Nytorgsgatan 29, rekommenderas!






Kvar på Söder är det inte så fasansfullt långt till Mariatorget med Side Track som förutom 18-01 fredag och lördag nu också ”äntligen” har brunchöppet på söndagar 14-00. Fredag kväll är det Leo som är bar-DJ och levererar sin favoritmusik. En sväng in om baren Papa RayRay/Morfar Ginko på Swedeborgsgatan skadar aldrig innan man antingen drar på sig läderkläderna och smiter ner på SLM där det är bar fredag och Charlie Gudagåfva som spelar lördag, eller så styr man stegen mot buss 4 på väg mot Kungsholmen….





Där hämtar sig som bäst mysiga restaurang och bar Göken efter Oktoberfesten, men stammisar från Kungsholmen och västerort liksom fans från hela stan lär säkert ha krafter kvar även under Alla Helgona-helgen. AfterWork 16-19 och sedan öppet till midnatt fredag och så 17-00 lördag och söndagsnajs 12-23. Ta en sväng in om grannkrogen Chakula och smaska afrikansk mat eller ta en bira och tjabba med personalen.
En uppfriskande kvällspromenad utmed Riddarfjärden leder så till Gamla stan.




I stans äldsta kvarter kan en kopp kaffe på Chokladkoppen värma upp kroppen efter intaget av frisk luft. Sen är det klokt att ta sig till Torget för en festkväll. Dr Beat spelar fredag, brunchöppet från 13 lördag och söndag och Dj Scott spelar på lördag kväll från 22.




Nattklubbarna står nu på tur: Paradise på Kolingsborg firar in storhelgen med tre dansgolv öppna. Andreas Graveleij spelar schlager och hits på stora golvet, Emil Hellman house och RnB i Pnaormaabaren och Pamela levererar house i The Dungeon. Alla smaker i en tårta! På lördag är det dessutom Libra och Blitz-fest. Jeannot Brutalis presenterar en modevisning av sällan skpådat slag med performances av Wiktor & The Ejaculating Bodyworkers liksom dansshow av StarBiz. Dj uppsättningen i de tre planen: Niklas Paus, Miss Dilemma, Jean S, Martin Blix, Dr Beat, Anders Sewerinson, Jonas Lindevik. Förköp på Torget, Side Track och Dieselbutiken på Biblioteksgatan.




Väljer du city är Lästmakargatan ett gott nav att utgå från och återkomma till. Fredag kväll mixade klubben Nype och på lördag trångt sköna gayklubben Zipper. Partykaos på flera dansgolv och i Diva-rummet. Börja kvällen ett kvarter bort hos Zink Grill på Biblioteksgatan där Dj Sandra Benarba har förfestarklubben Darling lördagar. Ta lite luft under lördagsnattens gång och besök Guldrummet som med Dj Hellis hjälp firar av sista natten på Ambassadeur! En avslutningsfest utav ”helvete” utlovas. Vi tror er!






Fredag kväll i city betyder två fester av guldglittrande partykungen Navid. Gina Girls Club, tjejfest i samarbete med Majsan som skapat det nya partykonceptet RedLight. Bakom Dj båset står Inca, Jessica W Sandberg, Olga liksom Pamela och på scen står Misschevious Jane som uppträder med ”Crazy 4 U” liksom Scary Monster Girls.
Grabbarna gör klokt i att istället styra stegen mot Operaterrassen där Clean Group arrangerar en Halloween-fest. Mattias Dabo och Dj Hellis spelar på Salvationgolvet och Sanaz kör ett disco-, RnB- och schlagergolv. På scen står ett gäng läskigt snygga dansare!




Vi sa ju det blir svårt att hinna med allt. Framförallt med tanke på att det dessutom finns en rad gaysnälla ställen som pockar på uppmärksamheten. Kolla QX GayMap och surfa runt!


GÖTEBORG
Tala om att Göteborg nu etablerat sig som partystad! Henrik Nilsen, mannen bakom Queer-festerna har tagit kommando över gaybaren Gossip. Ikväll gör ju det såklart att Gossip blir ett förefestarstället inför natten på Park Lane där de sexiga GoGo-killarna helgen till ära, inspirerade av snygg-Skarsgård, dansar i Vampyrernas anda. Dj är Maggie May och så Dj Aron i Schlagerbaren såklart.
Markus Gisslén drar kommande vecka igång på sin nya hemvist Bee Bar! Med största sannolikhet kommer hans anda dock kännas av redan denna helg.
Nattfestande på fredag är förutom Queer, tjejfest Saga Bar på Belle och på lördag Halloweenfest på samma ställe.
Och så Gretas Night Club såklart. Halloween till ära öppet till 05 och alla gäster uppmuntras att komma utklädda. Gör så! Festa loss på två våningsplan i två barer och på två dansgolv.









MALMÖ
När Buddag tappade tillståndet så fick tyvärr Propaganda stänga. Men Dj Joe har ju självklart kvar sina extremt populära lördagar på A2. Wonk körs i skräckens tecken med Deejay Jonnie på stora dansgolvet och Conilla på lilla. Årets tema är zombies. På läderklubben SLM är det dansk/svensk förbrödring lördag kväll. Smørrebrød som sig bör och kanske en och annan dansk korv! Danish Night bjuder även på show och entrén är öppen 22-midnatt, så kom inte senare om du vill vara med om en rödvit natt.


Landet Runt
RFSL-avdelningarna landet runt uppmärksammar såklart festhelgen. RFSL i Borås har sin festlokal smyckad i skräckens tecken på lördag. I Falun är det samma kväll Dalarna Goes Gay. I Halmstad är temat Bloody Halloween, Jönköping har Halloweenfest och Club Joy slår även de upp portarna lördag i Linköping medan det samma natt är fest i grannstaden Norrköping på Seaside och i Växjö firar RFSL Kronoberg 20 år lördag kväll.
I Uppsala är det fest fredag med klubben Selma.