Egentligen ville jag inte göra den här intervjun. Jag ville inte riskera att något skulle påverka mitt förhållande med Maria Montazami. Hon skulle fortsätta vara den där underbara personen som jag och alla andra svenskar älskat i Svenska Hollywoodfruar. Men när jag sitter på mitt vardagsrumsgolv och pratar med Maria medan hon kör bil i Los Angeles så känner jag bara att jag aldrig vill sluta prata med henne. Hon verkar precis lika rolig, gullig och skön som vi sett i teve under hösten. Och jag fick ju svar på massor av viktiga frågor…
Har du förstått hur populär du blivit i Sverige?
– Yes, jag börjar förstå det mer och mer. Mamma brukar berätta vad tidningarna skriver, och det är ju bara snälla saker. Fast hon kanske bara berättar det som är bra? Sen har jag sett parodierna som folk gjort av mig på nätet och skrattat jättemycket åt dem. Jag, mina barn och mina väninnor har kollat in massor av klipp och haft jättekul.
Har du pratat med Anna Anka eller Agnes-Nicole något?
– Nej, vi har aldrig pratat och känner inte alls varandra. Och vi har absolut ingenting gemensamt och verkar ha väldigt olika syn på människor. Men jag har nu sett alla avsnitt och tyckte det var kul att se vad de gjorde.
Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Åh, det är olika saker varje dag, man hinner inte ens gå på toaletten! Idag visade det sig till exempel att min dotter Emma inte hade några byxor, så ja, då fick jag kuta till ”mallen” och köpa nya. Och ikväll ska jag iväg på möte för julbasaren med andra svenska kvinnor som bor utomlands. Det händer saker hela tiden!
Om du hade ett riktigt jobb, vad skulle du göra då?
– Jag skulle vilja ha en accessoarbutik. En sån där mysig affär med massor av prydnadssaker som gamla antiksaker och ljusstakar. Du vet, slottsaktiga och terrakottaaktiga saker, sånt jag tycker om.
Vad skulle du göra om du var man för en dag?
– Ja, det innebär ju att man får jobba… Jag skulle nog jobba på Wall Street, eller nåt annat riktigt ”exciting”. Raka motsatsen till vad jag gör idag. Låter inte det kul att jobba på Wall Street?
Nja, jag vet inte… Du bor ju mitt i kändisarnas Mecka, har du sett många kändisar i Hollywood?
– Jag bor ju inte riktigt i Hollywood så jag ser inte så många kända människor häromkring. Men häromdagen var jag på ett kafé och då såg jag dokusåpastjärnan Khloe Khardashian och hennes nya man Lamar. Jag älskar skvallertidningar och har otroligt bra koll på kändisar annars. Jag älskar Kim Khardashian och Nicole Richie, dom är så vågade och tuffa.
Finns det någon kändis du blir förväxlad med?
– En del tycker jag är lik Victoria Silvstedt, men jag vet inte riktigt. Det skulle vara det stora blonda håret i så fall.
Vad ser du helst på teve?
– Jag älskar Nyheterna! Och jag ser alltid Dancing with the Stars, The Bachelor, American Idol och Desperate Housewives. Jag gillar Bree bäst, hon är så klurig, smart och fixar och fipplar. Men jag är själv mest lik Susan eftersom jag är ganska klumpig och trillar runt och sätter foten i munnen så ofta.
Varje gång vi ser dina barn så springer de runt i bikini, ligger de alltid vid poolen och solar?
– Haha, nej, nu går ungarna i skolan och har massor av kläder på sig. Men allt spelades ju in i somras och då var det ju så varmt. Jag har världens bästa barn. I love them so much!
I serien sa du att du är expert på kaffekokning nu. Hade du verkligen aldrig kokat kaffe innan 42 års ålder?
– Åh, nej det är faktiskt sant! Jag ljuger aldrig!…eller jo det gör jag. Men vi drack aldrig kaffe tidigare och hade bara nåt gammalt starkt kaffe som jag köpt på IKEA, och det plockades bara fram om vi hade folk hemma som verkligen ville ha kaffe. Vi dricker mest vin när vi får besök hemma. Men nu gör jag i alla fall kaffe, och alltid åtta koppar. Även om jag bara ska ha en kopp så brygger jag åtta eftersom jag vet att det smakar bra då.
Vad föredrar du för vin?
– Rombauer Chardonnay från Kalifornien är ”lovely”. Det kostar 33 dollar, och det är så gott. Vitt vin är så gott och härligt.
Är du ofta på IKEA?
– Ja, då och då. Dom har ju massor av svenska godsaker där, så jag brukar köpa hem en massa. Det blir alltid pepparkakor, choklad, såna där goda gröna och bruna dammsugare, och alltid tio påsar Ahlgrens bilar.
Alla mina gaykompisar är helt kära i dig. Känner du någon som är gay?
– Åh, vad roligt att höra! Du måste lova mig att du hälsar dem att jag blir så glad av att höra det! Nej, jag känner ingen gay personligen. Men jag har ingenting emot homosexuella såklart. Jag tycker inte om folk som går omkring och dömer andra, det är så sorgligt.
Vad skulle du säga om något av dina barn kom ut som homosexuell?
– Åh, det har jag inte tänkt på, de är så små ännu. Men det är ju mina barn och jag älskar dem oavsett, jag skulle aldrig svika dom.
Är du fortfarande kompis med Pamela?
– Ja, jag är vän med alla! Men även om det kanske är lätt att bli arg på mig så kan man inte vara arg en längre tid för jag ”spelar Allan” och skojar så man börjar skratta. Men det jag sa om Pamela var ju inte så elakt, hon var ju väldigt pipig och högljudd den kvällen! Och hon har ingen aning om vad jag sa och hon får aldrig veta det heller. Never.
Har du börjat läsa böckerna i bokklubben?
– Ja, men jag börjar ju just bara att läsa och kommer aldrig längre! Jag hinner inte. Men nu har vi fått en bok som heter Sarahs´s Key och den kan mina barn downloada, och så kan jag lyssna på den på skiva i bilen. Det låter väl bra?
Ja, smart sätt att slippa sätta sig med en bok. Vi är lite intresserade av din söta brorsa som hälsade på. Han pratade skånska, men du har Västerås-dialekt, hur kommer det sig?
– Jag är född i Västerås men uppvuxen i Skåne, och mamma var inte så förtjust i skånskan, så jag och min syster höll fast vid den gamla dialekten. Du skulle höra mamma, mig och min syster tillsammans. Vi låter exakt likadant, pratar samma dialekt och exakt lika långsamt.
Varför köpte du en kyl för pengarna du tjänat ihop på att inreda hus?
– Men har man en stor familj och många partyn räcker det inte med en kyl! Jag måste ha någonstans att ha stora ostbrickor, tårtor och Kamrons Kebabspett. Fast nu har godsakerna börjat försvinna ur kylen och det blir allt fler av Kamrons elefantöl tyvärr.
Och slutligen, när åt du en ostkrok senast?
– Å, det var alltför länge sen! Det var när vi spelade in programmet när min bror hade med sig en påse. Åh, vad jag längtar efter en ostkrok nu när du påminner mig.

Ladda ner QX november som PDF här