Det är en ny dansskola som öppnar den 11:e Januari. Tanken är att skapa ett danscentrum för alla nivåer, stilar och åldrar från 3 år och uppåt, berättar Hans Marklund för QX.
– Vi är ju ett gäng, jag, Roine Söderlundh och Annelie Alhanko som jobbat ihop på olika sätt, och när chansen kom, med en dansskola som också har en yrkesutbildning med inriktning på musikal, så tog vi den. Vi har jobbat i branschen med musikaler i direktled och vet vad som krävs och vad det finns användning för på scenerna. De som går den yrkesutbildningen kommer få en helt annan bredd, än vad man kunnat få på exempelvis balettakademien.

Vilka vänder ni er till?
– Vi vänder oss till alla och har i princip ingen gräns. Men till yrkesutbildningen kommer vi ha inträdesprov, så det kanske inte kommer bli så många 50-åringar som går den. Vi söker sådana som brinner för detta och har talang!

Startar du den här utbildning för att du själv ska knipa talanger till dina uppsättningar, eller är det ett sätt för dig att trappa ner genom att undervisa?
– Haha, visst kommer vi försöka slussa ut folk i arbetslivet. Men för egen del så innebär jobbet som konstnärlig ledare inte alltid att det är jag själv som undervisar. Jag är med och gör en kursplan, och håller vissa klasser. Jag ska inte sluta med att sätta upp shower!
Vad håller du på med för scenföreställning just nu?
– Jag regisserar musikalen Grease som ska gå på Göta Lejon. Vi har förlagt historien till Hökarängen utanför Stockholm 1959. Idag repeterar jag med Marie Serneholt och igår var det Sebastian Karlsson.