Det är på lördag det smäller till på allvar i den svenska Melodifestivalen. Och efter att ett fullsatt Globen liksom miljontals TV-tittar fått beskedet om vem som skall representera Sverige i Oslo är det full fest på gayklubbarna.
GayGale-vinnande klubben Zipper i city har dukat upp med billig bar och en DJ-lista som består av Christer Broman på gaypop och schlagergolvet, Micke Hi och JJ på housegolvet och så Kayo’s Divarum med Anders och Dele som Djs. Kvällen som går under namnet ”Zipper goes Lundgren” utlovar via sin resident schlager-DJ Edward af Sillén att det blir ”en heeel del andra artister” som kommer till klubben.
Kolingsborg på Söder har självklart fullt ös på fredagens Paradise för de som vill få upp stämningen redan dagen före finalen. På scen står Jenny Silver och på stora golvet spelar Andreas Graveleij schlager medan Emil Hellman spelar i Panoramabaren.
På lördag öppnas det för ”The Worlds Biggest Schlager Afterparty” och på deras skönt stora scen står under natten Nanne Grönvall, Neo, Linda Pritchard och ”en av våra mest älskade schlagertjejer” vars namn ännu hålls hemligt. Diamond Dogs Peter Englund håller ihop scenshowen och självklart är det även på lördag kväll schlagergurun Andreas Graveleij som fixar stora golvet. Panoramabaren sköts av Dj Sanaz som spelar house och hits och nere i källaren får de som tröttat helt på pop och schlager örongodis av Miss Dilemma. Öppet på nattklubbarna till 03.
För alla som saknar biljett till Globen liksom för de som efter dessa många Melodifestival-veckor tröttnat på att sitta hemma i soffan eller yra på privata fester är det öppet med storbild på en radda gayhak.
Torget, Göken, Tomrik, Roxy, Side Track, Momma, Monarki, Posithiva Gruppen har alla TV-skärmarna igång.

Men alla ni som inte står ut längre, det finns ett ljus i mörkret, till och med på lördagskvällen och natten!
Sköna krogen/baren Città Vecchia intill Torget har ingen TV men galet god mat! Björnpuben på Aguéli är TV-fri meddelar ordföranden Lennart Stregård, på SLM är det Dj K-Paxian som spelar och då är det inte schlager vi talar om! Klubben Jeannot Brutalis har konstnären och nöjeslegenden Tobias Bernstrup som DJ och på Högkvarteret under Roxy är det Nördkväll med synth, techno, hip hop ”och annat bra” i högtalarna.