Sorgen efter artistens bortgång är påtaglig. Utanför hans hem i London växer högen med blommor och kort till den nu avlidna legenden.

På Twitter har artisten nämnts i snart 800 000 inlägg bara i Sverige, men det är inte bara fansen som sörjer. Kändisar och artistkollegor världen över har tagit till sociala medier för att visa sin respekt efter George Michaels bortgång.

George Michael är död. Sjunger med änglarna om frihet, frihet, frihet.
Jonas Gardell

George Michael ljuvliga soul musik kommer att leva vidare efter hans plötsliga död. Jag har jobbat med honom ett flertal gånger och hans stora talang var alltid tydligt närvarande. Han kunde skämta om sig själv vilket gjorde mötena ännu mer njutningsfulla.
Paul McCartney

Jag hörde precis om min vän George Michaels bortgång. Han var en enastående talang. Jag är så ledsen.
Ellen DeGeneres

Jag är i djup chock. Jag har förlorat en älskad vän – den vänligaste, generösaste och fantastiska artisten. RIP.
Elton John

Hjärtekrossad efter förlusten av min älskade vän Yog. Jag, hans nära och kära, hans vänner, musikvärlden och världen i stort. Du är för alltid älskad.
Andrew Ridgeley

Vila med de glittrande stjärnorna George Michael. Du har hittat din frihet och din tro. Det var din sista jul, och vi kommer sakna dig.
George Takei

RIP George Michael. Jag kan inte tro att det är sant. En otrolig sångare och underbar människa, alldeles för ung för att lämna oss.
Bryan Adams

Utanför stjärnans hem i London.