QX tipsar här om det stora festutbudet i Göteborg och Stockholm:

GÖTEBORG
Gayställena storsatsar hela påskhelgen i något som börjar likna en generalrepetition inför HBT-Festivalen i maj. Gretas, som numera stärks upp av Queers Henrik Nilsen, har extraöppet på torsdag med Dj Zocky och Aron och på fredag är det The Dudettes liksom GoGo-killar som fixar underhållningen. Peaken för påskfirandet blir på lördag då Melodfestivalaktuelle Neo uppträder.




På Bee Kök och Bar är det Dj Xavio som står för musiken på påskkärringarnas favoritnatt och han spelar även på långfredagen. På lördag är det i god klubbgrannsämja Gretas Dj Zocky som står för musiken.





Alex Cedeno och Andreas Willman

Lyxklubb-folket ser fram emot att starta sitt påskfirande på Karisma där killarna Alex och Andreas har klubb Code med en VIP-hörna (sa vi inte att det var toktrendigt med VIP…). I Vip-hörnan härjar femme-fatal Veronica Thorsell med poledanceshow och ”popexplosion” levererad av klubbens gäst-DJ. Dansgolvet sköts av Dj Johan Hessman och klubben kommer ha livemodefotografering och en ”kittlande” dance-performance.




Haket, Lust och Pop The Cherry är öppet torsdagar. Mer info på deras hemsidor.




STOCKHOLM
Läderbögarna har rymt fältet för att rasa ut vintern i Berlin. Men som vi tidigare skrivit finns faktiskt några stackare kvar hemma i Stockholm. Och så många lär det vara att klubben är mer än värd att besöka fredag till och med söndag.


Stor kärlek riktas till Staffan och Johnny som med sin Monday Bar inte bara ser till att Ålands hav gungar utan att Stockholm år efter år kan bjuda på bra och gaysnälla dansfester. På skärtorsdag är det tyska Cosmic Gate som bjuder på trance… en musikstil som kanske inte är känd som den med mest gay followers, men glöm då inte att hardstyle/hardcore och psy/progressive med finsk och holländska DJs också bjuds på Münchenbryggeriet. Kanske gaytycke kan uppstå!


Pamela Leal Viñals och Åsa Öhrn

På skärtorsdag inleds Lezzie Weekend på Momma med att Åsa Öhrn sjunger på spanska och Pamela Leal Viñals, som vi vanligen ser som Dj, ackompanjerar på gitarr. Från klockan åtta tar sedan Dj Inca vid och spelar fram till att alla gästerna samlas utanför för att ta kvastarna och resa till Blåkulla!
Dagen efter är man tillbaks igen efter sin lilla påsktur och Momma kör då Flatfilmquiz med Anna och Anna följt av Dj Felicia.



På Kolingsborg är det påskfest på fredag trots att det byggs för fullt inför ”Summer Edition”, där bland annat golvet längst ner kommer fixas och trixas till rejält. På fredag är det Paradise med schlagerkungen Andreas Graveleij som styr stora dansgolvet och Emil Hellman tar hand om Panoramabaren. På lördag är det synthklubben TechNoir som styr Kolingsborg. Inte helgay men klart gayvänligt – såklart!



RnB, Dancehall, Latin Hip Hop och Reggaeton kommer dundra när Club Calientes Hus Djs och DJ Chabba får dig att skaka loss! Tjejer -och killar – är välkomna att festa lördag kväll på en av stans skönaste hbt-klubbar.



På Berns landar samma kväll en stor turnerande dansfest under namnet CIRCUSParty. DJ-listan består av Eric de Man, The Heykids, Guerilla Speakerz, Dollart Productions, Benchellal, Lost STHLM och L’Armada Royale. CIRCUS är baserade i Nederländerna och styr efter Stockholm kosan till bland annat Oslo och Bahrain!



På Högkvarteret ser påsk-festandet ut så här: torsdag; Semafor goes hilarious, fredag; Performancekväll med TIR och fredag; Manifest! Kalas!. Börja med en middag eller drink på Roxy, sedan kalas i källaren under.





För de som inte känner sig gay eller ens queer men ändå på något sätt trivs att vara i sällskap med andra som är gay eller queer, men inte känner sig så… eller vem bryr sig… ja hur det nu är med klubben Slick. Gay är det ju trots allt och queer såklart, men alltså ändå inte eftersom etiketter är fel. Röjigt party lördag kväll blir det i alla fall på Kägelbanan, perfekt att dra vidare till efter Högkvarteret alltså!



Tveklöst Gay är däremot Zipper Stockholm. Här samlas tvärsnittet av det gayaste av gay för att festa gärnet natten lång till toner av schlager, house och så klart Diva-musik!



Och såklart. Fest på alla gaybarerna och restaurangerna och inte minst – Mälarpaviljongen öppnar! Nu är det vår!