De kommer från undergroundscenen i Basel, de kallar sig Les Reines Prochaines, ”de kommande drottningarna” och de är sedan länge kult i den tyskspråkiga flatvärlden. Nu arrangerar stockholmsbaserade Högkvarteret deras första Sverigeturné. Missa inte de fyra lesbiska feministerna när de intar scenen i Stockholm, Göteborg och Malmö med sin explosiva föreställning Konstkuppen – superhjältinnorna av ”the everyday norm”.
Les Reines Prochaines bildades så tidigt som 1987, från 1988 – 1994 var den internationellt kända videokonstnären Pipilotti Rist med i gruppen. Deras föreställningar rör sig i ett gränsland mellan sång, musik, dans och performancekonst. Låtarna är ironiska, politiska och provocerande men samtidigt också mycket poetiska och underhållande. Med en enorm scennärvaro och en fantastisk utstrålning trollbinder de fyra damerna i övre medelåldern både en äldre och en yngre publik, till exempel när de stormar scenen i sina hysteriskt roliga superhjältekostymer eller när de spelar tuba iklädda endast underkläder.
Under sin Sverigeturné besöker Les Reines Prochaines Högkvarteret i Stockholm den 6e och den 8e april. Sedan kommer Les Reines Prochaines till Klubb Koloni i Göteborg den 9e april samt till Inkonst i Malmö den 10e april.

reinesprochaines.ch