American Idol-deltagaren La’Porsha Renae hamnade i blåsväder i fjol då hon i april sa att hon ” inte håller med om HBTQ-livsstilen ” och ”jag uppfostrades inte så, det var inte så jag växte upp”. Detta bad hon senare om ursäkt för med att hon bara svarat så eftersom hon blev tagen på sängen med den typen av fråga.

Men nu är hon igång igen och La’Porsha Renae, som kom tvåa i American Idol förra året, säger att hon var gay i två år men att hon valt bort den livsstilen. Till en av sina följare på twitter skrev hon:
– Jag väljer att vara heterosexuell efter att ha varit homo i två år. Jag väljer ett trosystem som stämmer bästa överens med min anda. #Truth”.

Hon förklarar sig dessutom ytterligare i ett mail till nyhetssajten Huffington Post:
”Jag bestämde mig för att vara heterosexuell för det är så det känns som att Gud vill att jag ska leva mitt liv. Många människor väljer olika vägar i livet. Vissa tror att dom väljer att bli homosexuella och somliga tror inte det.  Vem ska säga vad som är rätt och vad som är fel? Det är inte rätt att generalisera någons sexualitet eller val i livet.”

23-åriga La’Porsha Renae har inte haft några större framgångar sedan andraplatsen av American Idol.