STOCKHOLM.
Molnen har skingrats och klockan 18.00 slår klubben Before upp portarna inför sommarsäsongen och nästa helg blir det juniöppet även lördagar. Efter ett glas rosé på Mälarpaviljongen där Before ligger kan det vara en klok idé att ta sig antingen till Göken eller Chakula nästgårds eller till Torget alternativt Tomrik i Gamla stan för ett glas vitt innan dansbenen för en till Sodom eller Paradise där det blir uppvärmning inför morgondagens schlagerfinal. På Paradise är det storfrämmande i källarlokalen med Dj Per QX på visit från hemstaden London. Sodom uppmanar alla att komma i tid för att lyssna på bland annat Dj Pamela. Första helgen efter löning betyder mycket folk! Alternativt skön väg för att hamna på nattklubb är Norrmalmssvängen förbi Monarki! Söderrundan á la Maria och Högalid tas med fördel via Side Track med deras snyggobartenders.
Läderklubben SLM har städat upp efter förra helgens redigt grisiga kalas Bastille. Baren öppen för killar som gillar läder och allsköns fetisch. På lördag blir det Kenneth som spelar.
Tar man Nytorgsrundan så lockar Momma med Snygg-Jessica på fredagen och storbildsskärm på lördagen. Sedan en tripp till Roxy för goda drinkar innan man svänger ner på Högkvarteret och klubben Rah Rah! med Heidi Mortensson på scen.

Freddy Mercury-kören sjunger på Högkvarteret på lördag

På lördag är det som sagt storbildsskärmar på snart sagt alla ställen. Vill man ta lite kort paus från melodischlagerkaoset men ändå gillar musik är ett hett tips Högkvarteret. Där uppträder Freddy Mercury kören med en ”hemlig och fantastisk gäst”. Workshop för de som vill sjunga med kören 18.30-19,30, gästen på scen 20.00 och vid 22 uppträder så kören.
Helt ohämmat schlageri blir det på Kolingsborg där Navid Kabiri bjuder in till världens näst största schlagerfest. Även här utlovas en stor hemlig artist. Spänningen stiger… Dj:ar gör dock inga hemliga utan det är Andreas Graveleij som tar stora golvet medan de med mer smak för house tar sig ner till The Ba(s)sment där Dj Pamela spelar.
Zipper har storbild och dessutom har man extraöppet till 05.00 (äntligen!). Som alltid trångt, party, fest och flera dansgolv för alla musiksmaker!



GÖTEBORG
Sista fredagen i månaden. Ni vet vad det betyder! Queer med Fia och Henkan som passar på att fira det förestående kungliga bröllopet. Royal Party betyder Dj Maggie May, sexiga Go-Go killar, schlagerbar med Aron och en radda sköna värdinnor: Krizz Dee Light, Miss Fluffy, Miss Mona och Tranzmission.
På Gretas är det party såväl fredag som lördag till 04 på morgonen och på Bee Bar med tillhörande klubbar blir det fest såväl på uteserveringen som inne i lokalen. Storbild på lördag såklart. Heja fram din favorit! Måhända Norge?



MALMÖ
Pour le Pédes har fortfarande snyggaste gayklubbreklamen i landet! I alla kategorier! Dj Daniel spelar ikväll fredag och det är fri entré. Lördag – guess what – Wonk goes Eurovision! Sitt inte hemma och uggla utan roa dig med andra gays när du tittar på Oslo-spektaklet! Här hejar man såklart på danska bidraget så glöm inte mobiltelefonen hemma. Deejay Johnny och Conilla står för underhållningen utanför storbildsskärmen.
Läderkillarna tar sig fredag kväll till SLM där det är Kink Link fest i utbyte med SLM København. Och på Babel är det på lördag kvalitétshouse med City To City – Minilogue som för att fira skivsläpp på Sven Väths skivbolag Cocoon Records gör en livesplening.



LANDET RUNT
Mer Eurovisionfestern blir det på lördag:
Borås: på RFSLs lokal Magasinet
Falun: på kåren med Dalarna Goes Gay
Halmstad: RFSLs lokal Nighlife har öppet
Norrköping: RFSLs lokal Seaside har öppet

Och dessutom blir det So Gay på Olles/Solo i Gävle på fredag kväll – sista klubbkvällen för säsongen. I Uppsala är det fredagsfest med Klubb Selmas som passarpå att fira ett år och i Kristianstad pub på RFSLs lokal.