Det mest romantiska gayinslag som smög sig in bland det kungliga glittret, var Peter Jöback och Oskar Nilsson kärleksfulla dans i natt på slottet. Kort kunde man skönja de två i bild bland de övriga gästerna.
Annars var det främst TV-kommentatorer som Mark Levengood och Roger Lundgren som gav en regnbågstouche åt evenemanget.
Till Storkyrkan var Stockholmsbiskopen Eva Brunne med maka Gunilla Lindén inbjuden men utan att fastna på nyhetsbyråernas bilder.
Till QX har en läsare irriterat påpekat att såväl när Peter Jöback som miljöminister Andreas Carlgren anlände med respektive till Storkyrkan så missade SvT att notera deras makars namn. Vi kan hjälpa SvT på traven – se nedan.
Kanske störst koncentration av gay-folk hittade man när man vandrade runt i stan under bröllopsdagarna. När QX var ute och spanade in läget under lördagen mötte vi flera grupper av gaykillar som festat i dagarna tre. Stockholm stads arrangemang Love Stockholm hade dock valt att inte uppmärksamma gayvärldens stora intresse.
Att numera Prins Daniel och inte minst den av humor och rapphet begåvade Kronprinsessan Victoria har alla förutsättningar att bli gayikoner råder det efter denna helg ingen tvekan om.
Men gay eller ej, ”störst av allt är kärleken”.