Varje måndag släpps ett nytt avsnitt på Dplay. Där får vi följa ett gäng artonåringar under deras sista termin på gymnasiet genom deras egna kameror. Några av de som sticker ut är paret Hedda och Cornelia.

– Mycket på TV och internet speglar endast en del av homosexualiteten, vilket oftast är två män i en relation, menar Hedda.

Paret träffades när de började i samma klass på gymnasiet och blev snabbt nära vänner.

– Vi brukade skoja om att vi var menade att vara tillsammans. Men det var inte förens under höstterminen i tvåan som vi fick djupare känslor för varandra och gav det ett försök. Vilket inte direkt kom som en chock för någon, säger Hedda.

Deras bjussighet i att låta oss ta del av deras relation på ett så naket har mestadels möts av positiva reaktioner.

– Men det finns självklart också okunniga som inte riktigt förstår innebörden i det som de säger. Till exempel har vi fått dumma kommentarer som ”är ni ihop på riktigt?” eller att det är ”för lite tunga” på en kyssbild. Det finns folk som desperat försöker placera oss i en kategori. Som inte ger sig innan de vet om vi är bi, gay eller pan, säger Cornelia.

– Samtidigt är det helt fantastiskt att vi ändå har kommit så långt i utvecklingen att vi får bjuda på vår relation. Det är viktigt att avdramatisera människors bild av lesbiska, säger Hedda.

Mösspåtagningen är förbi och slutet av gymnasiet närmar sig för de unga vuxna i Arton. Men exakt vad som händer sen för det nya flatparet i rampljuset är inte helt klart.

– Det enda jag är säker på är att vart jag än ska så finns Hedda där med mig, säger Cornelia.