De stackare som missuppfattat budskapet om att Midsommar är en stor festhelg i Sverige och tror att det är i städerna det händer lär bli helt förvirrade.
Av Sveriges utbud av gayställen är det endast tre som har öppet på fredag. Chokladkoppen i Gamla stan har öppet fram till klockan 18. På Tomrik, som gjort det till ett varumärke att alltid ha öppet, slås portarna upp klockan 15.oo på Midsommarafton och man håller öppet med mat och bra och skön uteservering i Gamla Stans gränder fram till 01.
Och så har läderklubben SLM öppet med bar på självaste afton.

Men misströsta inte! På lördag börjar det bli lite fart igen.
Traditionsenligt har RFSL i Halmstad Midsommarfest på sin klubblokal Nightlife och Midsommar firas även hos RFSL i Borås.
I Göteborg öppnar Gretas upp igen efter en vilopaus på själva aftonen och ser till att de som stannar kvar i stan har någonstans att ta vägen.
I Malmö är det Wonk som inte tar paus på Midsommardagen utan där skånska gayfolk kan se om man hittar någon av de man drömt om efter att ha plockat sju sorters blommor och lagt under huvudkudden.
I Stockholm har Zipper stängt på Midsommardagen och ingen gayfest är planerad på Kolingsborg. Men läderklubben SLM har sin traditionsenliga Midsommarfest tillsammans med lesbiska Wish och med ”hetero”-läderklubbarna inbjudna. Dagen till ära är det Dj Pjotr som spelar på läderhaket. Kanske låter han sig inspireras inför premiären för klubben Black Light som öppnar den 3 juli på Kolingsborg – ser galet spännande ut!
På midsommarafton bjuder även, traditionsenligt, Posithiva Gruppen, medlemmar på midsommarbuffé, öppet för hiv-positiva killar med närstående. Därefter är det semesterstängt en månad på PG.
Tro det eller ej, men årets Midsommar ser ut att bli solig och varm! Så när Mälarpaviljongen slår upp portarna igen på lördag med klubben Before där Dj Marcus Ullmarker spelar och Jackie Clean är värdinna.