I senaste säsongen av Idol slutade han på en snygg fjärdeplats, och i december prydde han QX omslag. Nu släpper Jesper Pettersson äntligen eget material. QX tog ett snack med anledning av släppet av Min egen väg.

Texten känns väldigt uppriktig, hur föddes idén till låten?
– Jag har skrivit texten tillsammans med Patrik Isaksson. Den grundar sig i en gemensam känsla av att vara outsider. För mig handlar den om att våga tro på sig själv och att inte låta andra människors åsikter om en bli ens sanning. Jag har brottats mycket med det genom livet, jag upptäckte ganska sent att jag låtit människor i min omgivning påverka min självbild trots att jag inte var medveten om att det hände. Jag hade en bild av mig själv som töntig och oattraktiv och jag behövde jobba med det för att förstå att människor kunde attraheras av mig så jag kunde ge mig in i den typen av relationer. Att våga lita på att någon är intresserad av en, inte bara påstår det och sedan skojar bort det. Jag kom ut och började dejta ganska sent. Jag tror jag var 22 eller 23.

Du körde rätt många musikstilar i Idol, har du hittat rätt nu och hur skulle du beskriva Jespers musik?
– Jag tycker absolut att jag hittat rätt nu. Jag vill göra musik på svenska med texter som betyder något för mig. Rent genremässigt kanske P4 är mitt forum snarare än Idol (skrattar).

Hur har tiden sedan Idol varit, vad har du gjort?
– Det har varit en rolig och lite omtumlande tid. Det har varit ganska svårt för mig att hitta branschfolk att jobba med men till slut har jag hittat rätt hos The Kennel och Jubel. Visst var det lite tomt när det tog slut, man ser att ens följare i sociala medier blir färre och folk känner inte igen en på stan på samma sätt lägre men man kommer över det. Jag har ägnat tiden åt att spela på massa olika Pridefestivaler, främst i norra Sverige och så har jag ju mitt dagjobb på Liseberg. Jag pallar inte att vars fattig konstnär så jag knegar lite så man vet att man har till hyran. Att jobba på Liseberg har varit bra för egot också. Många av våra gäster verkar ha sett på Idol.

Har du nån gång ångrat Idol?
– Jag tror inte att jag någonsin kommer ångra Idol. Jag lärde mig så mycket om mig själv och om branschen och fick träffa fantastiska människor. Jag erkänner att Bring out the fire var ett svagt ögonblick men man kan ju inte lyckas varje gång.

Vad händer i sommar?
– I sommar spelar jag på lite fler Pridefestivaler och andra tillställningar. Och jobbar på Liseberg. I augusti ska jag börja skriva på nya låtar.

Sist vi pratade var du singel, samma nu eller har du nåt på G?
– Ja, ständig singel här. Så snälla hör av er om ni gillar att promenera och har självdistans.

Jespers Facebook

Min egen väg på Spotify