Dobbermann var tidigare känd under namnet Baron von Bulldog, och vi fick en exklusiv intervju med bråkmakaren/exilsvensken som verkar skapa rubriker vad han än hittar på. Mannen som byter alias lika ofta som Robert Fux byter korsett ger oss femton utvalda minuter till att försöka ta reda på vem, eller snarare vad, som döljer sig bakom gummimasken.

– Du har ju valt att bosätta dig i Oslo. Vad är det som är så bra med Norge egentligen?
– Valt och valt… det är väl kanske att överdriva en smula. I mitt pass står det deporterad, men jag brukar säga som Anna Anka; Skall man välja mellan två skithögar, då väljer man ju förstås den dyraste.

– Först kallade du dig Baron von Bulldog, och nu sitter du här med gummimask och har bytt artistnamn till Dobbermann. Är inte det lite schizofrent?
– Jo, det är précis det min psykiater brukar säga, men jag är ju inte helt enig, förstås. Du vet, vi blir ju inte yngre och för att uttrycka mig som Anita Ekberg; Det är inte alla ansiktslyftningar som är lika vällyckade, he he.

Dobbermann själv

-Ditt senaste projekt är bandet Dobbermann & The Chiuauas som uppträdde i lördags. Du fick också med dig Robert Fux. Hur har det gått till?
Evert Taube sa ju en gång i tiden att det är bra att ha en slyna i varje hamn, så valet blev helt enkelt Robert Fux. Vi försökte få med Lill Babs men hon var fullbokad med allsång på Skansen hela sommaren.

– Sist du var i Sverige och uppträdde var under EuroPride, och det blev rabalder. Den här gången blev det inte någon skandal!
– Vår mission är inte på något sätt att provocera folk. Vi är bara artister som vill underhålla i mörkret på klubbarna. Om vi kan bidra till att någon får sig ragg, ja då har vi lyckats! För som Carola säger: Det är ju inte alla Guds barn som är lika snygga i dagsljus.

– Hur engagerad är du i queerpolitik?
– Väldigt engagerad. En av mina stora förebilder är till exempel Jonas Gardell och jag är helt enig med honom när han står på barrikaderna och skriker; Det finns ingen ful kärlek, bara fula människor!

– Ja men, det har väl aldrig Jonas Gardell sagt?!?
– Jaså, inte det? Ja, då var det väl Robert Fux eller någon annan som sa det då… Ja, ja det är väl inte så jävla viktigt!?! Förresten så har det gått femton minuter nu. Tusen tack skall du ha! Nästa!!!