Redan en timme innan konsertstart ringlade sig kön lång till Kungsholms strands stolthet, och snart var Mälarpaviljongen tvungna att säga stopp. Det var helt enkelt totalfullt på pråmen och restaurangen. Då var det över tusen personer på plats för att se årets must-see-konsert.  Carolas närvaro hade lockat folk från hela Sverige och när hon strax efter halvåtta-tiden kom åkande på en jetski över Riddarfjärden visste jublet inga gränser. Till tonerna av Evighet intog sångerskan sedan scenen för att bjuda på en minikonsert bestående av hits som Främling, När löven faller och Fångad av en stormvind, gayklassiker som Somewhere over the Rainbow och People, samt en och annan ny låt.

Publiken var med på noterna från första ton och stod upp genom hela konserten och klappade och sjöng med. Carola är en stammis på Mälarpaviljongen och kvällens konsert var ett resultat av Mälarpaviljongens ägare Arto Winter & Anders Karlssons fina arbete för Regnbågsfonden. Carola och hennes band ställde nämligen upp gratis för att se till att Regnbågsfonden skulle få in så mycket pengar som möjligt, och under kvällen uppmanade Regnbågsfondens Jonas Gardell alla gäster att donera flitigt via Swish. Jonas berättade också att Regnbågsfonden hittills varit med och startat den första HBTQ-organistationen i Irak, och att man startat en mängd ”safety houses” i olika länder där våra regnbågsvänner i utsatta länder kan finna en trygg hamn. Så pengarna når verkligen fram och gör konkret skillnad.

Carola var under kvällen väldigt spontan och pratsam, och flera av mellansnacken rev ner stora skratt. Hennes genom åren komplicerade förhållande till HBTQ-världen hänvisades det inte till mer än att Carola hoppades lämna det förgångna bakom sig och nu se framåt. Hon uppmanade till ömsesidig respekt, kärlek och hoppades att vi nu tillsammans kan förändra världen.

Jonas Gardell välkomnade under kvällen Carola till HBTQ-familjen för att hon är ”en av de mest bindgalna personerna” han känner.
– Välkommen hem, sa Jonas och rättades av Carola som förklarade att hon aldrig varit borta och hellre ville se detta som ett ”Välkommen hem – Igen.”

Kvällens konsert var en smått magisk upplevelse och många pratade om kvällen som historisk händelse i Stockholms HBTQ-värld. Carola har verkligen förmågan att trollbinda sin publik och den här kvällen var inget undantag. Sveriges enda riktiga superstjärna frälste oss under kvällen och verkar nu ha påbörjat ett nytt kapitel i sin relation till regnbågspubliken.

Och för er som undrar: Nej, inga blommor kastades under kvällen. Den vackert blomsterutsmyckade scenen var intakt när Carola lämnade stället.

Under kvällen kunde publiken, på sträng uppmaning av Jonas Gardell swisha bidrag till Regnbågsfonden. Totalt kom det in 46 000 kronor!