På en jetski sveper hon fram över Riddarfjärden. Publiken på Mälarpaviljongens pråm jublar och applåderar när introt till Evighet drar igång och drottning Carola äntrar Norrmälarstrands mest gayvänliga ställe.

Carola är nyss fyllda femtio, fullkomligt strålar och är på plats för att uppträda gratis för att samla in så mycket pengar som möjligt till Regnbågsfonden. Fonden, som startats av homoeliten QX Jon Voss, Jonas Gardell, Mälarpaviljongens Arto Winter, Kajsa Bergqvist och PR-geniet Fredrik Robertsson, ska hjälpa utsatta HBTQ-personer i andra länder.
Under kvällen sjunger Carola gudomligt, publiken är i extas och sångerskan har kul och spontana mellansnack. Arto Winter tackar Carola för hennes generösa gest och Jonas Gardell välkomnar Carola hem till regnbågsfamiljen. Det hela är väldigt fint och blir en kväll att minnas.
Men någonstans skaver det.
För den där intervjun som min kollega Anders Öhrman gjorde för sexton år sedan lever kvar. Där vår älskade schlagerdrottning sa att det var onaturligt med homosexualitet. Den rev upp stora sår för många av oss som har dyrkat henne som idol, haft Carola-planscher på väggarna, och som vecka efter vecka skrålat med i Främling, Mickey och Fångad av en stormvind ute på gayklubbarna.
Ja, jag vet att intervjun gjordes för sexton år sedan. Och flera jag pratade med under kvällen var ba: ”Men, kan vi lägga det där bakom oss nu?” och ”Carola har ju släppt det så nu får vi göra det också”.
Men varför ska vi det egentligen?
Varför ska ni bestämma när det är dags att röka fredspipa och säga ”vi drar ett streck över det där”? Varför skulle Måns Zelmerlöw brännas på bål för att han uttryckte sig dumt i Pluras kök när Carola kommer under med onaturlighets-biten ”för att tiden har gått?” Måns tog ju faktiskt tillbaka allt, redde ut exakt vad han tycker om oss och sa att det var genomkorkat sagt. Carola har inte visat någon ånger för det hon sa. Sedan dess har hon bara låtsats om som att det där aldrig sagts, blivit bästis med Rikard Engfors, spelat på Stockholm Pride och nu sjungit för Regnbågsfonden.

Vad vill jag säga med detta då?
Ja, det är ju rätt uppenbart att min älskade barndomsidol inte är homofob, och det är rätt uppenbart att hon gärna ställer upp för regnbågsflaggan. Men jag tycker att det är dags att ta tillbaka det där hon sa 2001. Träffa QX för den där stora intervjun vi velat göra med henne sedan länge, men som aldrig verkar bli av för att vi så gärna vill höra henne säga att vi inte är onaturliga.
För så länge Carola inte tagit tillbaka att homosexualitet är onaturligt så kommer hon alltid att vara lite av en Främling i vårt regnbågsland.