I förra veckans premiäravsnitt av Bonde söker fru blev Leonora Wilhelmsson klar som en av de bönder vi skulle få följa i höst. Men detta ändrades snabbt i kvällens avsnitt av TV4-succén. När speeddejtingen skulle börja avslöjades det att Leonora redan hittat kärleken i en tjej som heter Louise!

Hon hade nämligen blivit kär innan programmet ens börjat spelas in och i inledningen av kvällens avsnitt berättade hon att hon haft kontakt med en av sina brevskrivare och att den kontakten snabbt blev seriös.

– Jag har gått och blivit kär i en helt fantastisk bedårande kvinna, berättade Leonora i programmet och berättar att en av de tio utvalda tjejerna hade hört av sig till henne när hon fått reda på att hon skulle vara med i programmet. Tjejerna hade då lite mailkontakt innan Leonora kollade med produktionsbolaget om man fick ha det och det fick man inte. Så Leonora ville vara ärlig och tala om detta för Louise i ett telefonsamtal. Det samtalet vara de i åtta timmar.
– Jag hade ingen motståndskraft, jag var tvungen att träffa henne och hon kände detsamma.

Leonora har nu alltså uppnått målet med Bonde söker fru och hittat sin kärlek i Louise. Hennes kärleksresa är därmed i mål men senare under hösten kommer vi tittare ändå att få träffa turturduvorna igen för att se hur allt gått.

Så ett litet telefonsamtal blev åtta timmar! Vad pratade ni om?
– Allt. Det var helt fantastiskt. Jag såg en spegelbild av mig själv i henne och det var något magiskt i att prata med en person man aldrig träffat och det var så enkelt och naturligt.

Så vad hände efter det?
– Jag och Louise pratade i några dagar. Vi ville ses innan tv-teamet skulle börja filma för egentligen ville Louise inte vara med i tv. Men vi fick instruktioner om att inte ses innan för de ville verkligen filma vårt första möte. Men jag kände att jag inte ville riskera något och missa den här chansen när det kändes så rätt. Jag har ju hela tiden varit rak med att jag ställde upp i programmet av rent egoistiska skäl och det var för att träffa kärleken och nu kanske jag hade gjort det. Och produktionsbolaget förstod, så det var inga ”hard feelings”. Vi har hela tiden haft en öppen dialog.

Så du hoppade av?
– Nja, det var många turer fram och tillbaka. Jag berättade att jag var räddningslöst förälskad och frågade vad de ville ha av mig och hur vi kunde lösa det här. Det skulle ju bli rätt för alla. Och det var viktigt att köra med öppna  kort, ingen av oss ville spela en charad i tv där tittarna skulle luras och så var det Louise och jag hela tiden. Det hade inte varit rätt mot någon. Så vi bestämde i samråd att jag skulle ringa upp de andra brevskrivarna och berätta vad som hänt. Det var viktigt att göra men inte helt lätt för de blev ju blandade känslor: Vissa var besvikna, ledsna eller sura medan andra var glada för vår skull. Det var tufft för detta var bara ett par dagar innan vi skulle spela in speeddejting avsnittet på slottet, så jag förstår känslorna.

Så, varför föll du för Louise?
– Jag föll nog redan när jag såg filmen hon spelat in. Hon visade så mycket av sig, att hon var otrygg i situationen att spela in en film om sig själv men ändå gjorde det för att hon ville träffa mig. Och så var hon snygg också (skrattar).

Hur var det att träffas för första gången?
– Vi kom fram till att vi skulle leva ihop redan första dejten. Detta var något väldigt speciellt, hon var kvinnan jag ville vara med.

Så, vad händer nu?
– Just nu är det livechatt just nu ikväll på TV4.se. Och vi planerar en videoblogg där vi delar med oss av vad som händer i våra  liv. Det är viktigt för HBTQ-personer att vi syns i olika sammanhang och vi vill inte missa den chansen, att kunna ge av oss. För många är det inte okej att vi gifter oss eller skaffar barn, och det är viktiga att vi får visa att vi är vanliga människor som väljer tapeter och åker på utflykt. Vi  är två personer som älskar varann och så är det.

Nu har ni setts ett tag, hur är livet för er?
– Vi har börjat hitta vardagen ihop. Louise har klickat till 100 procent med min dotter och numer är det mycket jobb, skola och det vanliga livet.  Det är skönt att detta kommer ut eftersom vi varit lite återhållsamma och hållit en låg profil.

Och Louise har vant sig vid livet på landet?
– Hon är uppvuxen i en liten ort så hon har kommit in i det lite bra väldigt bra. Vi har ett bra chill liv ihop.

Kommer du titta på Bonde Söker Fru i höst?
– Ja, det kommer jag att göra. Jag har kontakt med de andra bönderna och vill ju se hur deras resa varit.