Att Berlin tagit över rollen som centrum för läder och pervers-kulturen i Europa är numera en väletablerad sanning. Påskträffen är sedan länge legendarisk bland Europas alla läderbögar.
För sjunde året hålls nu, efter inspiration från San Francisco, Folsom Europe med centrum på Fuggerstrasse. Till skillnad från Påskfesten är Folsom mixad såväl vad gäller kön som sexuell identitet, men med det gemensamt att alla uppskattar kinky och/eller fetisch.
Festen smygstartade redan i onsdags men på lördag är det huvudfest på just Fuggerstrasse. De två stora officiella festerna är dels Pervert och dels Pig (där bland annat Per QX spelar) men räkna med att såväl superklubben Berghain som snart sagt alla klubbarna i Schöneberg kommer att vara överfulla av de mest fantastiska personligheter och kreationer.
Boka flyg nu! Ta med gummikläderna, det väger inte lika mycket. Och glöm inte att alla fetischbutikerna – och de är många i Berlin – har specialarrangemang så din resväska lär vara tung som bly på hemresan. Tips: SAS och Lufthansa är generösare när det gäller övervikt!



Tiotusentals fetischmänniskor på Folsom i Berlin