Isa Winter Maxe och Thea Blanca är två av de involverade konstnärerna i projektet. Förutom att de skapat miljöer i huset och deltar som aktivistkonstnärer under föreställningen, har de även varsin ateljé i husets konstnärsresidens Satans art department.

– Det här huset har givit oss någonstans att vara och verka dygnet runt. Varannan meter är det en ny konstnär som gjort sin grej hundra procent på sitt sätt. Tillsammans har vi skapat en gemensam upplevelse som vi vill bjuda besökarna på, säger Isa och fortsätter:

– Som kvinna och queer är det lätt att känna sig alienerad i det här samhället där minoriteter förväntas att slåss mot varandra. I det här huset gör vi istället gemensam sak av vår frustration. Och när vi förlöser den genom att skapa så uppstår framtidspeppet. Drömmarna blir tydligare och kampen självklar. Vi står tillsammans.

Under projektet har Isa Winter Maxe och Thea Blanca varit del av Satans fika, ett sammanhang som fått människor att träffas i huset.

– Innan jag kom till Satans demokrati och Woland presenterar var jag en ganska stängd och innesluten person. När jag fick frågan om jag ville vara med i Satans fikagrupp sa jag först nej med inställningen om att jag inte kunde, men det slutade med att jag tog över som värd och bakar nu varje vecka och testar olika recept, säger Thea.

– Vi träffades genom fikagruppen. Genom våra samtal uppmuntrade jag Thea att flytta in i Satans demokrati och bygga sin egen ateljé, säger Isa.

De båda beskriver hur Satans demokrati har förändrats deras liv och hur skapandet gett plats för deras egna berättelser och personliga utveckling.

– Genom att jag fick en egen ateljé hittade jag mitt eget konstnärliga uttryck. Jag kom ut som transperson i samband som Satans demokrati trädde in i mitt liv och det har bidragit till att låta mig blomma och vara mitt egna jag, säger Thea.

Satans demokrati spelas fram till nyårsnatten den 31 december 2017. Mer information och biljettförsäljning hittar du här