I fredags postade Ellen Page ett inlägg på sin Facebooksida där hon anklagar filmregissören Brett Ratner för homofobi och för att ha outat henne på en Meet & Greet till filmen X Men: The Last Stand.

– Han tittade på kvinnan som stod bredvid mig, jag var 18 och hon var tio år äldre. Sen sade han: ”Du borde knulla henne så att hon inser att hon är gay.”

– Jag var ung och hade inte ens kommit ut för mig själv. Jag visste att jag var gay, samtidigt som jag inte visste det. Det var så kränkande när det här hände. Jag tittade bara ner i golvet utan att säga någonting, ingen annan sa någonting heller.

I inlägget berättar hon även om andra sexuella trakasserier från manliga regissörer. En som ska ha ägt rum när hon bara var 16 år gammal.

– Regissören tog med mig ut på middag, vilket är en vanlig artighetsgest. Han smekte mitt ben under bordet och sa: ”Du får ta nästa steg, jag kan inte”. Jag tog inte nästa steg och hade tur som tog mig ur den situationen. Då kom jag till en smärtsam insikt. Min säkerhet på jobbet kunde inte garanteras, skriver hon.

“You should fuck her to make her realize she’s gay.” He said this about me during a cast and crew “meet and greet”…

Publicerat av Ellen Page den 10 november 2017

Ellen Page kom självvalt ut 2014 i ett uppmärksammat tal under en Human Rights Campaign konferens.