Nyligen toppade Niall Horans fullängdare Flicker amerikanska Billboard-listan. QX fick ett snack med den blonde ex-OneDirection-medlemmen.
Du gjorde nyligen ett av få gig i Stockholm, varför?
– Det är en av de där städerna som jag känner mig hemma i eftersom jag varit så mycket här. Det har också varit en väldigt bra marknad för oss i One Direction, om svenskar gillar låtarna så gillar resten av världen materialet.

Vad har Niall Horan för koppling till HBTQ-världen?
– Jag har massa vänner som är gay, och min kusin är gay. Jag tycker Pride är oerhört viktigt, och att alla inte har samma rättigheter 2017 är ofattbart. Det borde verkligen inte vara en grej vilken sexualitet människor har.

Jag kollade efter gayrykten om dig och det finns en film där du kysser någon kille på en konsert…
– Haha, den ja! Jag var på en konsert i Las Vegas med min kompis Julian, och ljudet var så högt så jag pratar väldigt nära hans öra så det ser ut som att jag kysser honom där.

 Och så har du varit på bögklubb i London…
– Ja, One Direction har ju gjort G-A-Y ett par gånger, så jag är bekant med stället. Men ja, jag var där och kollade in Ellie Goulding när hon uppträdde. Det brukar bli rätt galet och Jeremy som har stället är en skön snubbe.

Flirtar killarna med dig?
– De flesta vet att jag är straight så de brukar flirta lite försiktigt. Det är alltid lika underhållande.

Din man-crush lär vara Johhny Depp?
– Jodå, Johhny Depp är helt klart mannen för mig. Han är en ”handsome hunk” och alltid lika trevlig.

Vad har du för One Direction-favorit?
Fools Gold, ett albumspår som jag skrev. Den brukar jag köra på mina konserter. Och så älskar jag Story of My Life, en riktigt bra poplåt.

Kommer ni återförenas?
– Ja, det tror jag. Det vore dumt att inte göra det, för det gick så bra och vi har så mycket historia ihop. Vi har haft fantastiska ögonblick ihop.

Brukar du förväxlas med någon annan kändis?
– Haha, ja det har hänt flera gånger att jag förväxlats med Allen Leech (Tom Branson) från Downton Abbey, eller Iwan Rheon, som spelade onde Ramsay Bolton i Game of Thrones.

Niall? Ramsay? Branson?

Vad lägger du pengarna på?
– Jag är inte så slösaktig. Jag köper mest Guiness, kläder och gitarrer.

Finns det nåt du inte kan göra idag när du är känd?
– Inte direkt, men det där med att sitta på en pub eller i en bar är inte så smart för då hinner folk lägga märke till mig. Att shoppa kan däremot funka för då rör man på sig hela tiden. Men man får kolla så att kidsen inte slutar skolan just den tiden, så tre på eftermiddagen kommer du inte se mig i affärerna. Jag backpackade i Asien förra året, och det var hur skönt som helst. Ingen kände igen mig och jag kunde vara precis som vem som helst.