Du ser väldigt bra ut, men jag får känslan av att tjejer sällan raggar på dig?

– Det är faktiskt helt sant, det händer i stort sett aldrig. Många tror att jag inte är gay, jag kanske saknar den där gay-auran. När jag väl pratar om min läggning är det inte ovanligt att folk blir chockade. Det tycker jag är konstigt.

Frida är sen en tid tillbaka singel och swipar nu höger på Tinder enligt dagens dejting kutym.

– Jag försöker flörta lite men det går ganska trögt. Även när jag matchar med en tjej på Tinder så tror hon oftast att jag är hetero och ute att jag är ute efter vänskap.

Trots den stundvis trögraggade lesbiska stockholmscenen så har Frida sett torftigare dagar. Hon är nämligen uppvuxen i Uddevalla, 55 000 invånare, en flata i garderoben (hon själv) och en gaykille.

– Jag gick aldrig ut med att jag var gay när jag bodde där. Vad jag minns fanns det inte en enda tjej som hade kommit ut som gay. Jag visste om en kille som var det, men det var allt. Sen var jag inte själv så säker på min sexualitet då. Jag visste att ja kunde bli attraherad av tjejer, men jag hade aldrig varit tillsammans med en tjej. När jag väl kom ut var jag 22 år, hade redan flyttat och blivit tillsammans med min första tjej.

Kunde inte vara öppen i hemstaden

Det var inte bara ett torftigt dejtingliv som fick det att rycka i benen på unga Frida under uppväxten i hemstaden. Hon är en frispråkig person, och de gör sig ofta bäst i rum med höga tak.

– Från att jag började på högstadiet och blev tonåring kände jag ”fan vad jag är på fel plats”. Det gick inte att vara öppen, inte bara när det gäller läggning utan också åsikter. Alla skulle tycka likadant och gärna se ut på samma sätt. Det gick inte att skaffa nya vänner, när du väl hade kommit in i ett gäng var det de som var dina vänner. När det är så litet är det svårt att bredda sin krets. Hade jag fått välja hade jag inte valt att växa upp i Uddevalla.

Inte helt otippat så packade hon väskan och flyttade när chansen kom. Hon fick en son som i dag är sju år gammal, började studera marknadsföring och projektledning och snubblade in i radiobåset.

– Jag sökte praktik på MTG eftersom jag hade fått tips om att det var Sveriges bästa arbetsplats. Jag började med att jobba med event och gjorde RIX FM i Fjällen när en radiochef gick förbi och sa att jag hade en bra radioröst och frågade om jag ville provköra ett pass. Det gick bra så jag började sända helger på RIX FM.

Vad är en bra radioröst?

– Det är någon specifik ton i rösten. Jag vet att många som rekryterar för radio letar efter någon som inte har för pitchig röst när det gäller tjejer. Jag tror egentligen bara att det handlar om att det inte ska vara jobbigt att lyssna på.

Får enormt många ”Dick-pics”

Efter ett år på RIX FM landade hon på Power Hit Radio som eftersökte en orädd och filterlös person, en ”perfect match”.

Trots att hon bara hunnit sända radio i ett och ett halvt år har ett segment från Powermorgon med Frida och kollegan Erik gått viralt. I segmentet Eriks röda rosor kan personer anmäla sin partner för att bli uppringd av Frida och Erik. Partnern erbjuds att skicka tio röda rosor till valfri person. Vem buketten sen går till kan skapa glädje eller trubbel, det senare blev det för Robin som nominerats av flickvännen Camilla. Robin skickade blommorna till en annan tjej, kollegan Johanna följt med en smördrypande kärlekshälsning. Allt det medan flickvännen grät i sändning.

Är det segmentet på riktigt?

– Ja och det var verkligen helt sjukt. Både jag och Erik var i chock efteråt. Visst hade vi förstått att den typen av scenario skulle kunna förekomma, men vi trodde aldrig att det faktiskt skulle hända. Jag började skratta av chocken mitt i samtalet. Till slut fanns det inget annat att säga än: ”Vi tar en låt”.

Förutom att avslöja en otrohetsskandal live har Frida också konfronterat en av alla killar som skickat henne bilder på sin penis.

– Jag får oerhört många dickpics, alla utan att jag bett om dem. En av männen som skickade bilder på sin snopp pratade jag och Erik om i sändning, och det bara brann i mig. Så vi bestämde oss för att jag skulle ta reda på numret för att konfrontera honom. Jag var jättenervös när jag ringde upp i sändning.

Vad sa han?

”Jag trodde att du skulle uppskatta det”. Hans reaktion chockade mig, det var så sjukt att han inte tyckte att det var någon grej. Erik hoppade in på slutet av samtalet och berättade att han var med live i radio, då la han på.

Trivs bäst i ett förhållande

Att skicka dickpics är inte vägen till Fridas hjärta. Men vid mer normalbegåvade raggningsförsök är hon öppen för förslag.

– Jag är i grunden en förhållandeperson. Jag vet inte riktigt hur jag ska vara singel. Jag är inte den som går ut och klubbar varje helg. Jag tycker inte det är kul med one night stands.

Varför går engångsligg bort?

– Jag får bara ångest efter. Det är jobbigt att vakna upp någon annanstans, man kanske inte ens vet hur man ska ta sig hem därifrån. Ofta har man ju druckit kvällen innan och mår sådär. Det kanske är kul i tio minuter men det ger mig inget emotionellt.

– Jag träffar hellre någon som jag tycker om, jag skulle inte vilja vara singel ett år till.

Hur ska tjejer som vill få kontakt med dig göra?

– Jag gillar personer som tar initiativ, så länge man inte är sliskig och klängig. Men du får gärna gå fram och säga ”hej, vad vacker du är” om du tycker det. Sen är ögonkontakt viktigt. Så bara var den du är, och kanske lite charmig.