Den erfarna nakenfotografen Jonas Norén har erbjudit sina tjänster för att samla in pengar till Musikhjälpen. Han om någon vet hur man plåtar nakna män och nu ger han dig chansen att lära dig här!

Hej Jonas! Vad behöver man för att avnjuta den här upplevelsen? 

Lite pengar för att lägga till Musikhjälpen och vinna budgivningen. Gärna en egen kamera men självklart får man också låna, ett nyfiket och öppet sinne. Det här är inget för den som är rädd för naket..

Kan vi få ett smakprov på något som är viktigt när man fotar naket? 

Första gången är det bra att ha en erfaren modell om du är fotograf eller tvärt om när du ska stå framför kameran, då kan man föra varandra framåt. Det är bra att ha några idéer om vad du vill fota, eller sno något som redan är gjort men gör det ännu bättre.

Kom överens om vad ni gör med bilderna och publicera inget utan lov. Tänk på att det är svårt att dra tillbaka bilder som är publicerade på nätet. Har du tänkt dig en framtida karriär så fundera på om den karriären kan funka med bilder på dig utan kläder. Fredrik Eklund fungerar ju som toppmäklare i NYC efter en kort karriär inom porr, men alla kan ju inte bli mäklare i USA.

Är det porr eller poesi som ska skapas? 

Det beror nog på vem som tittar på bilderna, jag tycker naket är poesi men jag är ju fotograf. Målet är att lära ut hur man tar bilder som retas och lämnar lite åt fantasin även om modellen är helt naken.

Hur länge har du fotat nakna killar?

Officiellt 15 år, före det så har jag gjort ett par försök som tack och lov inte finns att skåda längre. Jag har nog haft över 300 killar framför kameran. De flesta utan kalsonger.

Roligaste minnet från en nakenplåtning?

Bland de bästa har jag med Alexi som är modell. Vi har fotat massa utomhus och det är nog ett par stycken som blivit lite överraskade då de mött oss när vi stått och fotat i skogen. Sen har jag gjort ett gäng bilder med flera snubbar framför kameran, bland annat julkort. Tänk dig 12 nakna killar i ett och samma rum med bara en tomteluva på huvudet. Det är poesi på riktigt…

Lägg ditt bud här!