”Åh QX”, säger Sassa när jag presenterar mig. ”Va kul, jag såg att ni skulle komma idag och kände genast att jag ville prata med er”.
Det är Idolträff på Clarion i Stockholm. De elva idolerna som ska tävla i årets första fredagsfinal presenteras för pressen.
Innan får jag veta av kanalens presschef att ”Sassa vill prata med er”. Jag förstår vad det handlar om. Och svarar ”va kul, för vi vill prata med henne”.
Sassa Bodensjö är bara 17 år (fyller 18 år i november). Hon klev in i Idol-studion med sin gitarr, jeans, gympadojor, svart linne och lila skjorta. Och med två piercingar i läppen. Så rev hon av Skunk Anansies ”Weak” – och juryn – och jag – var såld.
Nu är hon en av de elva som ska tävla i veckofinalen på fredag i Idol.
– Jag ville prata med er, säger hon. Jag har ju alltid varit öppen med vem jag är och så men jag har ju aldrig liksom ”pushed the button” liksom, men jag kände att det kunde vara dags att göra det.
Ja, vi frågar ju varje år alla ”idolerna” hur gay de är på en skala 1-10, vad svarar du på det?
– (Skrattar) Ja, jag skulle ju aldrig kunna dejta en kille, men jag ser mig inte som någon superbutch heller så jag är väl en 8:a kanske?
När kom du ut?
– Alltså jag har aldrig behövt komma ut. Det har aldrig varit en grej hemma, det har bara fallit sig naturligt. Min familj har aldrig gjort en stor grej av att jag är lesbisk.
Sassa är uppväxt i byn Höganäs och bor i Ingelsträde, den första skiva hon köpte var AC/DC, hon spelar bas, gitarr, trummor och piano och sjunger i bandet Make a Mess och hennes stora idol är Beth Hart.
Varför Beth?
– Min syrra gav mig en skiva med henne en gång och jag föll direkt för henne. Min favoritlåt är ”Get your stuff togehter”.
Kommer du sjunga något med Beth tror du?
– Det vore ju askul, men jag tror det är lite för smalt för att det ska funka här.
Har du sökt till Idol tidigare?
– Ja, två gånger. Men jag kom aldrig så långt att jag fick träffa juryn, jag gallrades ur innan. Så det är tredje gången gillt.
Vilken av de tidigare idolerna är din favorit?
– Erik Grönvall har ju en riktig pipa!
Har du flickvän?
– Ehh…skriv att jag är sambo.
Vad ska du sjunga på fredag?
– Jag vill att folk ska få se en annan sida av mig, folk kanske har fått uppfattningen att jag bara sjunger rock och är lite skrikig, men jag har fler sidor, så jag ska sjunga en ballad, Pinks ”Dear Mr President”!
Vem är din favorit i Idol-juryn?
Laila Bagge är ju snygg alltså… (skrattar)