2007 fick Christina Ralsgård organisationen Hiv-Sveriges utmärkelse ”Heders Red Ribbon” för arbetet med Hivskolan. Projektet går ut på att några gånger om året samla barn och ungdomar i Sverige som lever med hiv.
När Diamond Dogs Peter Englund ännu en gång samlar ett stort artistuppbåd till en World Aids Day-gala den 1 december, så går överskottet till Ralsgårds verksamhet.
– Mycket har hänt sedan 1982 när det första fallet av hiv upptäcktes i Sverige. Idag kan hivpositiva i stort sett leva ett normalt liv men faktum kvarstår att kurvan för nysmittade fortfarande går uppåt och att hivpositiva barn och ungdomar är särskilt utsatta. Jag är otroligt glad över det artistuppbåd som ställer upp på stödgalan, säger Peter Englund om galan.
På scen kommer Alcazar, Babben Larsson, Carina Lidbom, Velvet, Lili & Susie, Neo, Lill-Marit Bugge, Pay TV, originalensamblen från musikalen RENT, WAD-Girls, Björn Törnblom och Cecilia Ehrling liksom Hallå hela Pressen att stå. Och Diamond Dogs såklart!
Biljetter för 300 respektive 500 kronor inkluderat mat bar eller sittande säljs redan nu via Ticnet och galan hålls den 1 december på Kolingsborg.
Christina Ralsgård medverkar vid galan och berättar om hur de insamlade pengarna skall användas:
– De här barnen behöver människor som talar för dem. Kunskap är det bästa botemedlet mot stigma och rädsla för det vi inte känner till!