– Det här är en fantastisk upplevelse för mig, jag hade inte förväntat mig att vinna! sade en segerrusig Heihei till QX.

Sex Hong Kong-bor med skilda åldrar, bakgrunder och yrken tävlade om att bli den asiatiska metropolens nya Mr Gay på nattklubben Hyde i fredags kväll. Efter att ha visat upp sig i badbyxor, skoluniformer och partykläder – och naturligtvis även besvarat frågor från juryn – stod det klart att 26-årige förhandsfavoriten Heihei Yau hade kammat hem flest röster och kunde ta emot blommor, en glasstatyett och massivt segerjubel.

Heihei är utbildad dansare vid Hong Kong Academy Academy of the Performing Arts, och i fjol utsågs han till Bästa Talang i en danstävling i Tjeckien (!). För tillfället arbetar han som dansare i en temapark, men under det närmaste året lär han få annat att göra då han bland annat ska representera Hong Kong i Mr Gay World-finalen i Manila på Filippinerna i mars.
– Jag tror att jag är en bra representant för Hong Kongs gaycommunity. Jag är född och uppvuxen här, och min ambition är att vara en förebild för unga HBT-personer i Hong Kong, sade Heihei Yau till QX.

Mr Gay Hong Kong arrangerades för första gången i fjol, och tävlingen har redan blivit ett av stadens största gay-event. Ett hundratal gäster var på plats vid årets final, samt ett tiotal journalister från lokala och internationella medier. Även fjolårets vinnare, Rick Twombley, som kom på tredje plats i den internationella finalen i Oslo, var där och gav några ord på vägen till sin efterträdare:
– Var stolt, självsäker och beredd på att arbeta hårt under det kommande året!