Vi fastnade direkt när vi hörde den ljuvliga 80-talssynthvemodiga Lost Forever porla förbi i bruset. Och hur glada blev vi inte att det är extremt mycket regnbåge (och talang) bakom projektet The Lovers of Valdaro. Erik Gabriel och Adam Warhester heter killarna som utgör bandet.

Hur bildades ni?
– Vi träffades ute en blöt kväll i Stockholm! Genom gemensamma vänner så började vi snacka i baren och det visade sig vara den bästa ”bar-dejten” ever. Vi pratade direkt om vår passion för musik och att vara med att skapa nåt eget. Målet var att släppa en singel och komma ut i världen med en låt, ett bra namn och nåt vi ville stå för, som är The Lovers of Valdaro.

Namnet har en cool bakgrund, berätta!
– 2007 hittades ett skelettpar som varit begravda i över 6000 år. Dom hittades i den italienska staden Valdaro. Skeletten höll om varann som ett kärlekspars sista omfamnad. Det finns inga tecken på om det är man eller kvinna, två män eller två kvinnor. Det är precis vad vi vill stå för. Kärleken handlar inte om vilket kön en människa man älskar så länge det är kärlek. Så många av våra låtar handlar om just våran tolkning av deras historia. Vilken var deras story? Vilka är de och var dom ett par som kämpade för sin rätt att älska den dom vill? Det var nåt vackert och stort som vi ville representera.

Låten är bland annat skriven av Paul Rein, gammal 80-talsikon och låtskrivare till USA-ettor. Hur kom låten till er?
– Vi har en uppenbar passion för 80-talsmusik båda två, framförallt Adam. Vi kände att det ofta finns mycket hjärta och smärta i den typen av uttryck och sound som vi båda attraheras av. Vi har som sagt ett stort kontaktnät oss emellan, så vi började dra i olika trådar för att komplettera vår vision. Paul & Marie Rein hade Erik jobbat med tidigare vid ett par tillfällen. Paul är en 80-talsikon som har stenkoll på den biten och heller inte jobbat på länge med sitt ursprung. Tobias Jonsson som skrev musiken till Lost Forever är också en del av det material vi jobbat fram hittills där även vår manager Andreas spelar en stor roll. Vi känner vi har ett väldigt bra team kring oss och det betyder väldigt mycket.Men ni är inte ett par?
– Det är vi inte, men det finns mycket ”love” i det här bandet (skrattar)!Vilka är era 80-tals favoritlåtar?
Adam: Madonna  Into the Groove och Lili & Susie Kärleken KännsErik: Eurythmics Sweet Dreams och A-ha Take On Me.Vad händer i sommar?
– I sommar händer det en hel del! Vi tävlar i P4 Nästa då och spelar Lost Forever 5 juni på Kulturhuset i Stockholm för allra första gången. Klart vi vill vinna! Sen har vi ju en hel hög låtar vi håller på att färdigställa och så blir det en del Pride…

RÖSTA PÅ THE LOVERS OF VALDARO I P4 NÄSTA HÄR