Amerikanska filmen Heathers fick namnet Häxor, läxor och dödliga lektioner på svenska när den hade premiär under sent åttiotal. Under förra året gjordes en ny version av filmen, nu i tv-serieform, och HBTQ-media gnuggade sina händer av förtjusning. Detta för att de tre huvudrollskaraktärerna, i originalversionen bestående av smala vita brudar, nu skulle vara en kurvig, en ickebinär och en afroamerikansk person. De tre huvudrollerna styr skolan i en tid då likes är allt och är du ingen på sociala medier så är du luft. Och med ett sylvasst manus.

Serien skulle haft amerikansk premiär på kanalen Paramount Network i mars, men sköts upp på grund av skolskjutningen i Parkland, Florida då 17 personer mördades. Serien fick då nytt startdatum den 10 juli, men nyligen meddelade tv-kanalen att serien helt hamnar i malpåse och nu inte alls ska visas i USA. Detta på grund av den heta debatten rörande skolskjutningar och vapenkontroll. Serien är nämligen en väldigt svart komedi där skolungdomar planerar att ta livet av varandra, och ansågs vara för känslig för tv-klimatet i USA.

Men nu kommer alltså HBO Nordic att visa den mörka och skruvade komediseriens 10 avsnitt. Heathers har premiär den 11 juli, och då visas de två första avsnitten.