I filmen Ghost in the Shell spelade hon Motoko Kusanagi, en japansk hjältinna. filmen är baserad på en populär mangaserie med samma namn. Men det blev ingen hitt bland mangafansen som snabbt gick ut och kritiserade Scarlett.

De menade att rollen borde ha spelats av en japansk skådespelerska och kallade Johanssons medverkan för whitewashing.

Regissören bakom filmen, Rupert Sanders, ska nu göra filmen Rub & Tug, som baseras på verkliga personer och händelser runt en massagesalong, och Johansson har skrivit på för att spela Dante ”Tex” Gill.

Scarletts beslut att ta rollen anklagas nu för att vara tondövt och på Twitter flödar kritiken. Ilskan grundar sig i att en ciskvinna får spela rollen som transman, istället för en skådespelare med faktisk transbakgrund.

”Att casta till en film på det här sättet uppmuntrar till föreställningar att transpersoner bara ‘klär ut sig”.

”Scarlett, det är 2018. Det är dags att vara en del av lösningen och inte en del av problemet. Just nu är du en del av problemet och du har tagit fel parti. Ta ut huvudet ur röven.”

”Glöm inte bort Ghost in the Shell. Hon älskar att stjäla från marginaliserade communitys utan att ta ansvar för sina val.”

Men Johanssons kommentar gällande kritiken till tidningen Bustle har knappast gett henne större stöd.

– Hälsa dem att de kan bli kopplade till Jeffrey Tambor, Jared Leto och Felicity Huffmans representanter för vidare kommentarer, säger Scarlett.