Med ett fullsmockat Cirkus på måndag och en mängd tillresta så blir helgen före GayGalan traditionsenligt en av de bättre festhelgerna i Stockholm. Räkna med full fart på klubbarna.
Fredag kväll rivstartar med att Björnarna har MegaParty på Kings Town vid Skanstull. Barhäng, dans och framförallt en massa sköna killar. QX Shop är på plats och kränger björnflaggor, knappar och annat nödvändigt för riktiga björnar så ta med småslantar.




På Paradise är det premiär för Diamond Dogs-Peters schlagerspecial. Och han har en av de bästa på scen: Nanne Grönvall. När inte de showar så spelar Andreas Graveleij hits och schlagers på stora golvet, Anders Sewerinson spelar i Panorama medan är i källaren.



Premiären för 2:an med Miss Inga har vi skrivit om. Det inleds med ett VIP-party men sedan från midnatt är det öppet för alla som tar sig förbi såväl första som andra entréhålet. Marcus Ullmarker spelar. Det är trångt och det är skönt!



Momma har helgfest och det betyder Lezzie. På fredag spelar Inca och på lördag är det Miss C som levererar reggae och en massa RnB. Inget schlager. Ingen Storbilds TV! Måste ni se spektaklet så se det hemma först!



Älsklingsklubben som om vi bara kunde skulle krama ihjäl, Högkvarteret, har Klubb Subterrâneo på fredag kväll. Klubben tar den brasilianska underjorden till Söders just nu iskalla nytorg och ser till att värmen tar över. Musikkollektivet Pombo står på scen och musiken blandas med skottlossning och elektroaukustisk musikdramatik.
På lördag är det Cookie Jar som har Dj kollektiver MAHOYO på plats.


På läderklubben SLM är det barkväll fredag. En kväll som brukar vara lugn och behaglig för de som gillar just barhäng med det lilla extra! På lördagar brakar det loss när 21th Century Cookers står för dansmusiken och klubben fylls på rejält.


Lördag är det tjejfest +30 på Tvålpalatset vid Mariatorget. FemmeQ står för festen som inleds redan 19.00 med buffé och så 20.00 är det såklart Melodifestival på TV. Från 21 kan de som inte vill äta komma och fest till 02.00 på natten.



Zipper är som sig bör – det kan jag lova redan nu – fullsmockat. Musik levereras av schlager-Edward, Funk-Anders och House JJ/Micke Hi. Det är kallt ute nu så se för fanken till att komma i tid så ni inte fryser gumpen av er i kön – för vem vill gå på nattklubb i långkalsonger?



Jag har sagt det (i alla fall till mig själv) och jag säger det igen: Garage bara måste bli en succé. Lördagsklubben i Kolingsborgs källarplan är precis så bögig som en större stad måste kunna erbjuda. Och de tre senaste lördagarna har det släppt rejält. Lite äldre (+23), lite bögigare (+23 här med?) och absolut med Berlin-smak av i alla fall förrättskaraktär! Men fest som sig bör: det är Londonbaserade klubb- och musikundret Per QX som står för musiken denna lördag!Makkan sköter Panorma med sin vanliga bravur! Snälla ni som gnölar över ”schlager” på gayklubbarna – sluta gnälla, gå till Garage.



MumsMums är i farten igen och sätter den färg på stan som krävs för att – ännu en gång – det skall bli lite Berlin-feeling i snöglopen. Martha Oldenburg leder strip-tease showen (som går så långt man nu kan i Svedala utan att FRA, Leijonhufvud eller nån annan får spel) medan Apollo från The House of Virginism får oss att vouga tokmycket. Öppet till 03 och det är helt och hållet gratis entré.


Jo det blir fest och stim på Göken, Monarki, Torget, Tomrik, Side Track, Roxy och Zinc. Hela helgen! Och på lördag har de flesta schlager-TVn igång! Vi vill inte missa Babsan!

GÖTEBORG
Var skall sleven vara om inte i Götet? Det är Melodifestivalens hemvist denna helg och jag ger mig fanken på att fredagskvällen kommer bli yr! Till BeeBar kommer nämligen Sveriges, om inte Europas, garanterat bästa Schlagerkommentatorer – Schlagerprofilerna, dvs Ronny och Ken.




På lördag är det Micke Hjermestam som står för musiken och feststämningen lär vara minst lika hög då, såväl under som efter Melodifesten på Scandinavium.



Ett annat ställe som lär bubbla denna helg är Gretas. Miaspelar på stora golvet och på housegolvet är det Aron som står för musiken. På lördag står Mattias Holmgren på scen. Det blir allsång och hög partynivå!


På fredag kväll är det öppet i Hakets källare. Denna gång är det MiXxi Bar som bjuder in till transbar. Öppet mellan 19-02. Och på lördag är det Burlesque då klubben Tip the Velvet intar Villa Belparc med ”Sagor för stora barn”! Alice i Underlandet möter Peter Pan! På scen bland andra Mr Gamble från USA och Seniorita Ivoncita. Och du – gästerna är lika mycket en del av festen, så lev ut din burleska sida!



MALMÖ

Fredag betyder gaybaren Pour les Pédés (fick jag accenterna rätt nu? För pederasterna alltså!) på Rasoir och dagen efter bara runt hörnet underbara nattklubben Wonk.
Läderbaren SLM har fest på fredag kväll frö de som gillar att trots kylan klä sig så lättklätt som det bara går. NUF-kväll alltså. På lördag är det barkväll så som alla lördagarna på Ystadsgatan.


LANDET RUNT
Lördagsmagasinet är självklart öppet i Borås med fokus på Melodifestivalen. Och i Norrköping är det fest på SeaSide på lördagskvällen med temat Alla Hjärtans Dag. Och Kristianstad har fredagspub på Heaven.