Politikern och demokraten Joel Burns uppmärksammades stort i USA i höstas när han höll ett långt och gripande tal på ett City Council-möte i hemstaten Fort Worth. Talet lades ut på youtube och har idag setts av över 3 miljoner människor världen över och Joel har intervjuats på samtliga Tv-kanaler såsom CNN och NBC samt gästat Ellen De Generes Show m.fl.
Talet bottnade i den frustration som Joel kände efter alla uppmärksammade fall där HBT-ungdomar tagit livet av sig efter att ha blivit mobbade och trakasserade i skolan. Joel har indag fått 20 000 mail från mestadels HBT-ungdomar världen över och i måndags mottog han QX Hederspris på QX Gaygala på Cirkus och fick stående ovationer av de 1600 jublande gästerna.
Igår hölls ett meet & greet på Scandic Park i Stockholm där en grupp inbjudna personer fick träffa honom, däribland RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund, RFSL ungdomsförbunds ordförande Felix König, Michael Kazarnowicz som anordnade bär något lila-kampanjen i Sverige i höstas och Prides presschef Helena Hellström Gefwert.
På lördagmorgon visas en intervju med Joel Burns i Nyhetsmorgon på TV4 och senare på kvällen (21.30) kan du se ett 70 min långt sammandrag från QX Gaygala från i måndags.