Alexander, 17, är gay, Oscar, 17, är gay, Isak, 16, är straight och Marvin, 17, är…ja, han är Marvin…
– Jag säger mest att jag är straight men får höra att folk tror jag är gay hela tiden. Och jag är inte 100 procent säker själv. Jag fattar inte riktigt varför man måste tvingas in i ett fack innan man ens själv vet vad man är, säger Marvin när vi ses hos killarnas management i Vasastan.

Kvartetten, som just nu är aktuella med sommarlåten Got me Good sattes ihop med tanken på att skapa en modern version av ett nittiotalsband med fokus på vokal och dans.

– Rätt snabbt hittade vi hur vi ville se ut och vilket budskap vi ville förmedla. Som boyband förväntas man vara straighta flickidoler. Men ville kunna vara öppna, göra det på vårt sätt och strunta i idealen, menar Alexander.

– Alla ska få vara som de är och vi har alla vår egen stil, säger Isak.
– Det är fortfarande en grej att komma ut, och bög var ett skällsord i skolan. Men jag var ganska självsäker när jag gick i skolan, och jag ville nu inte stänga en dörr jag redan öppnat. Därför ville jag vara öppen med vem jag är i QUEST, berättar Oscar.

Alexander fortsätter:
– Vi är delaktiga i låtskrivandet också, så jag inte ska behöva sjunga ”she” och ”girl” Vi vill stå för det vi sjunger, och normalisera.

Musikaliskt hamnar QUEST i kategorin ”pop & RnB med influenser från 90-talssound men ändå minimalistiskt”, och de längtar efter att sprida sin musik. I sommar syns de till exempel på flera Pridefestivaler runtom i Sverige.
– Jag, som kommer från en småstad, tycker Pride är stort. Jag gillar gemenskapen och känslan av att vara ett community, säger Alexander.

Framtiden ligger för bandet som släppt tre singlar, och om fem år ser sig på en världsscen. Men först hoppas de beta av en svensk klassiker, Melodifestivalen.
– Vi skulle absolut vilja vara med så länge vi gör det vi vill och kan stå för. Festivalen har blivit väldigt bred och man ges stor kreativ frihet. Så, ja det vore väldigt kul, avslutar Oscar.