En av Stockholms mest meriterade klubbfixare, Monday Bar med Staffan Ridelberg och Johnny Boy, har sedan ett antal år gett sig ut på sjön. Monday Bars kryssningar är kända för att sälja slut på ett kick.
Och deras Spring Break Cruise den 10-11 mars lär inte ha några problem att locka danssugna.
Affischnamnet denna gång är Boy George, provokatör, popikon och dansmusikstjärna.
Vem har gjort åttiotalets bästa låt alla kategorier, enligt MTV? (Och den näst bästa låten också, för den delen.) Vem är en av Lady GaGas stora förebilder? Vem har fått både en TV-serie och en musikal gjord om sitt eget liv? Vem har sålt femtio miljoner album? Och vem är samtidigt en av Ministry of Sounds mest framgångsrika DJs – någonsin?
Så skriver Henrik Tornberg för Monday Bar om Boy George inför hans spelning på kryssningen och öser superlativen:
”Pophistoriens bästa soulröster” konstaterar han och påminner kidsen och amnesia-homos om ”Do You Really Want To Hurt Me” och ”Karma Chamelion” som levererades av Boy George grupp Culture Club. Och såklart, vem kan glömma Bow Down Mister, där Hare Krishnamantrat fått hela gaygolv att klappa med fingrarna som vore de små cymbaler.

Boy George tidigare i år

Men det är inte som artist han kommer till Monday Bar. Under 90-talets senare del till nu är det som DJ han gjort karriär. Electro och tech house spelar hanför circuit-partyn världen över, på Ibiza och modescenen. Henrik Tornberg berättar att han är regelbunden på radiokanalen Radio 1 och att hans mixskivor ligger på bästsäljarlistorna.
Hans provokativa sida har gett honom otaliga helsidor i skandalpressen. Vilda fester och några voltor i fängelset liksom hans bitchiga kommentarer är som gjorda för mediasåpor. ”Tvärs genom trettio år på toppen, med många känningar mot absoluta botten, har Boy George lyckats behålla talangen, glädjen och integriteten. Inte konstigt att Monday Bar är så stolta över att han kommer till kryssningen. Vi är många som ser fram emot det!” Avslutar Henrik Tornberg sin hyllningstext för Monday Bar.
Och ett tips: boka biljett nu. De säljer slut.


Lyssna på Henrik Tornbergs bästa Boy George-låtar

Bow Down Mister:

Boy George i CNN förra året om fängelsetiden