Just nu rullar serien Salongen i SVT Play. Vi får följa ett gäng frisörer och deras kunder i en salong i Göteborg, allt filmat a´la Big Brother och direktsänt mellan 16-19 varje vardag. Varje söndag är det tävling och i slutändan utses Sveriges härligaste frisör. En av frisörerna är Magnus Abelleira.

Berätta lite om dig då!
– En loppis-mupp, lätt förbittrad utan filter med nära till skratt som älskar att sjunga. Jag är faktiskt gift sen den 4 Augusti med en underbar liten chilensk herre. Så två månader som en gift man. Så det är väl navelludd i bröllopsdagar eller?

Hur skulle du beskriva serien?
– Serien är tänkt att lyfta frisöryrket. Att få fram relationen mellan frisör och kund lite djupare. Och så koras Sveriges härligaste frisör. Inte Sveriges bästa frisör som har koll på alla tekniker eller färger liksom, utan den härligaste.

Varför är du med i serien?
– För det är världens chans! Att få lära sig mera om yrket, träffa massa fantastiska och kunniga människor. Jag är väldigt nyfiken och kunskapstörstig, nästan en nörd, så jag hoppade på direkt när dom ringde. Normalt sett är jag ett kontrollfreak så jag undrar ibland hur jag hamnade här. Jag hade egentligen ingen aning vad jag gav mig in på…

Hur har det varit så här långt?
– Det är  jävligt konstig att vara så långt hemifrån och i åtta veckor! Långt från stöd och vänner. Det har varit omtumlande och intensivt. Jag trodde det jobbigaste skulle vara de långa dagarna och med tanke på min ångeststörning så behöver jag mycket vila. Men det har faktiskt gått bra! Men det har varit lite drama bland med deltagare som sugit energi.  Jag trodde inte heller att jag var en sån tävlingsmänniska men jäklar vad taggad man blir av att tävla.

Vem skulle du vilja ha i stolen?
– Någon jag ser upp till. Mest för att träffa dem, inte kanske för håret. Cher, vem hade inte velat träffa henne? Men Mia Skäringer hade jag gärna träffat. Hon är ju helt fucking underbar.

Vad är din styrka?
– Absolut roligast är långa hår. Färg är svinroligt, crazy colors, en liten bottenfärg eller hel blondering spelar ingen roll, jag njuter av allt.