Den 6 och 13 maj sänds två avsnitt där de åtta bönderna får presentera sig själva och vad de söker. QX har såklart pratat med Johanna Nordin redan nu.

Vem är du?
– Jag är en 37-årig hästbonde som bor med mina hästar, får, getter, hundar, katter och undulater på en gård i Trogsta utanför Enköping. Vi har ingen bondetradition i familjen så det är en grej jag satsade på efter att ha jobbat som förskollärare i många år. Jag har alltid varit intresserad av djur och till exempel haft egen hunduppfödning. Som liten kom jag ofta hem med nya husdjur, och samlade till exempel på gräshoppor. Jag är envis, både på gott och ont, och väldigt social.

Hur många hästar har du?
– Just nu är det femton hästar, innan fölen har kommit. Så det är mycket vakande varje natt för tillfället.

Varför är du med i Bonde söker fru?
– För att jag inte träffat rätt tjej. Jag har suttit på både Qruiser, Match.com och andra sajter men inte hittat någon. Och krogen är inte riktigt mitt forum. Jag tycker det är jättekul att gå ut men är ingen raggningtyp (skrattar).
Samtidigt kan det vara lite svårt att nätdejta. Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska svara när någon skriver ”Tja. Hur är läget?”. Om man haft en riktigt skitdag, säger man det då? Eller skrämmer det bort den andra? Åh, jag vet inte sånt.
Ibland har jag tänkt att jag ska strunt i att leta efter nån, för jag har har ju djuren. Men sen kommer jag alltid fram till att jag tror på tvåsamhet och det är ju så underbart att vara kär.

Så vad söker du då?
– Åh, jag vet att det är en klyscha, men jag säger det ändå: En vanlig tjej. Någon som inte tycker att det är en big deal att vara gay och som är trygg i sig själv. En jordnära tjej som gillar djur och natur, och som inte låtsas göra det för min skull. Jag vill att vi ska ha det intresset tillsammans för det vore underbart att dela allt det här med någon. Jag klarar att sköta gården själv, men hon får inte vara rädd för att ta i. Och jag attraheras av kvinnor som bejakar sin kvinnlighet.

Vad har du för andra intressen?
– Jag är en fotonörd som gärna går runt med kameran. Sen gör jag sånt som alla andra, umgås med familj och vänner. Och jag gillar att skriva. När jag hade hundkurser skrev jag egna intruktionsböcker. Drömmen är att ge ut en bok.

Har du sett tidigare säsonger av ”Bonde”?
– Ja, ibland. Jag följde senaste säsongen slaviskt eftersom jag då själv hade sökt. Jag hade två dåliga förhållanden bakom mig och kände att nej, nu jäklar är det min tur (skrattar).

Och vad önskar du dig mest just nu?
– Att jag ska få brev! Det är min fasa att inte få några brev alls, så jag hoppas att i alla fall några tjejer skriver till mig. Min syster har lovat att skriva ett par brev om det är tomt i min brevlåda, men hon kan ju få det jobbigt om jag sen ska träffa mina ”dejter” (skrattar).

Intresserad av att skriva till Johanna?
Berätta om dig själv och varför du fastnade för just henne.
Bifoga foto på dig själv.
Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter.
Märk kuvertet med namnet på bonden du skriver till.
Skicka brevet till Bonde söker fru, TV4, 115 79 Stockholm senast 3 juni.

Bonde söker fru, porträttprogrammen sänds fredag 6 maj, 21.30, och fredag 13 maj 21.30 i TV4