Varför lägger WONK ner?
– Allt har sin tid, men olika anledningar spelar in. Klubbscenen ser annorlunda ut nu jämfört med ett par år tillbaka. Appanvändandet har också ändrat hur folk går ut, det är mindre nu. Men det gäller inte bara gayklubbar utan även straighta. Sen har jag alltid sagt att jag ska köra i max 20 år och vi är nu uppe i 17. Att jag nu startat baren Red Shoe spelar såklart också roll.

Vad har varit roligast de här åren?
– Allt från när The Ark, som jag är ett stort fan av, började hänga på klubben i början, till kvällen med Loreen under ESC i Malmö…

Vad har WONK betytt för södra Sveriges gayliv?
– Jag skulle vilja tro en hel del. Vi var den första klubben som inte krävde medlemskap så WONK gjorde det nog lättare för folk som inte kommit ut.

Har du känt av konkurrens från andra klubbar och Köpenhamn?
– Många klubbar har dykt upp under dessa 17 år, men ingen har överlevt WONK eller hållit mer än ett par månader. Köpenhamn har alltid varit en konkurrent men den sista gayklubben stängde där i oktober. Däremot finns ju en massa trevliga barer.

Vad händer för dig nu, du driver baren Red Shoe?
– Ja, nu gäller bara Red Shoe, men det kliar såklart redan i fingrarna att starta ny klubb så vem vet… Men en sak är säker, WONK är ett avslutat kapitel.

Era heta bartenders har varit en snackis, kommer det finnas massor av arbetslösa vältränade bargrabbar i Malmö efter WONK:s stängning?
– Haha, förmodligen. Hittar ni någon vältränad kille på stan med shaker i handen så ta väl hand om honom. Dom bits inte.

Köndisar, dragqueens och fest på WONK genom åren.