7 december förra året blev det officiellt att Kevin Hart skulle leda Oscarsgalan 2019. Men då en massa gamla homofobiska tweets och skämt som han skrivit och sagt för tio år sedan kom upp till ytan så valde han, bara ett dygn efter att det blivit känt att han skulle leda galan, att hoppa av.

Oscarsakademin bad honom att be om ursäkt offentligt, annars skulle han inte få leda galan, men han själv tyckte att han redan gjort det flera gånger så han ville inte göra det igen.

I samband med att han tackade nej till att leda galan så bad han dock om ursäkt på twitter om han sårat någon.
Nu har han varit med i Ellen Degeneres show för att få berätta sin sida av historien, om den massiva kritiken han fick och hur han upplevde det från att han fick förfrågan tills att han valde att hoppa av, detta skriver Advocate.

I klippet så bemöter han bland annat den kritik han fått om ett skämt där han kallade sin son gay.

I believe in forgiveness. I believe in second chances. And I believe in Kevin Hart.

I believe in forgiveness. I believe in second chances. And I believe in Kevin Hart.

Publicerat av Ellen DeGeneres Torsdag 3 januari 2019

Ellen får kritik på twitter

Flera har personer har sett klippet och blivit upprörda. Detta har lett till vilda diskussioner på twitter där det finns två läger. Ena sidan tycker att Kevin Hart redan bett om ursäkt och att de som kritiserar honom bör gå vidare i livet. Andra sidan menar att Kevin Hart uppenbart är homofob och att man istället borde lyfta andra komiker.

Adam B. Vary är en videoreporter på BuzzFeed och han skapade en lång twittertråd där han beskriver problematiken med att Ellen Degeneres ”förlåter” Kevin Hart.

Oscarsakademin har fortfarande inte sagt vem som ska ersätta Kevin Hart. Galan är den 24 februari.