BUT I’M A CHEERLEADER

Anses bland många vara den ABSOLUT bästa romantiska komedin med lesbisk genre. Den är från 1999 och huvudrollen spelas av Natasha Lyonne. Trailern är underbar, men filmen är bättre. Överraskningsskådespelare: RuPaul!

Filmen handlar om Megan, som skickas till rehab av sina föräldrar för att bli botad mot sin homosexualitet. Ett återkommande ämne i nya filmer, så att en gammal film berör ämnet är väldigt roligt. En riktig ”måste se”-film!

CABARET

Liza Minnelli och Joel Grey vann varsin Oscar för rollerna i filmmusikalen Cabaret. En mörk, rolig och dekadent musikal om en bisexuell låtskrivare i 30-talets Berlin.
Fun fact: Joel Grey kom ut som gay 2015, efter att ha levt i ett förhållande med en kvinna i 30 år.

BROKEBACK MOUNTAIN

Den här filmen blir ALDRIG gammal. För det första så handlar det om två män som blir kära i varandra och har det ”trevligt” ihop uppe i de amerikanska skogarna. För det andra så är Jake Gyllenhaal och Heath Ledger med och deras skådespelarinsatser är helt otroliga. Bara trailern gör en tårögd.

Heath Ledger gick bort 2008. Han hittades i sin lägenhet och dödsorsaken fastställdes till oavsiktlig blandning av ångestdämpande, sömntabletter och smärtstillande medicin. Filmen Brokeback Mountain valdes förra året in som en av 25 filmer i det nationella filmregistret i USA och har därmed säkrat sin plats i filmhistorien för all framtid.

BOYS DON’T CRY

Hillary Swank fick en Oscar för sin roll som Brandon Teena, en ung könsöverskridande person som var tilldelad könet kvinna. Filmen är hemsk, vacker och mycket tänkvärd. Hillary Swank gör en utav sina bästa prestationer med den här rollen

Är du lite nere eller deppig kanske du ska hoppa denna. Eller börja iallafall med But I’m a Cheerleader så blir du gladare.

MILK

Filmen Milk från 2008 porträtterar den ikoniska gay-rättsaktivisten Harvey Milk. Han var dessutom Kaliforniens första politiker som var öppet gay. Filmen skildrar hans kamp för att homosexuella skulle få mer rättigheter.