Gustav Bondesson är en ung regissör, men har skapat filmer sedan åttaårsåldern. Med kortfilmen är han en del av Halebops satsning Creative Call, som vill ge unga kreatörer en chans att visa sitt arbete för en större publik.

Kortfilmen visas en hel reklampaus 2 februari kl 17:35 på TV4 och handlar om två män som brutit upp från sin relation. Gustav berättar för QX att han alltid tyckt om att berätta historier och väcka känslor.

Är händelserna i filmen baserat på egna erfarenheter?
– Just denna specifika relation är inte baserad på egna erfarenheter, däremot så är huvudkaraktärens tankar och beteende baserat på vad både jag och folk i min närhet varit med om.

I vilken karaktär känner du igen dig mest? Han som var otrogen eller han som fick ett brustet hjärta?
– Han som fick ett brustet hjärta. Jag har själv inte varit med om exakt det som händer i filmen men mitt hjärta har brustit och jag kan relatera till hur det känns att förlora någon man älskar och processen av att gå vidare från det.

Varför just två män?
– Det kom naturligt för mig att det skulle vara två män i relationen eftersom jag ville lyfta just män och känslor. Med två män i relationen kunde jag porträttera två olika sätt män kan se på saker och skapa kontrast till huvudkaraktären.

Är du nervös inför sändningen?
– Ja lite grand, det är alltid speciellt att släppa ett projekt som ligger en väldigt nära. Sen är detta också första gången jag vet att min film kommer nå ut till en större publik och den tanken är både fantastisk och lite skrämmande.

Trots sin unga ålder är Gustav Bondesson en van regissör. Han har sysslat med film sen han var åtta år.