Redan nu finns det första avsnittet av Colin Nutleys nya serie ”Bröllop, Begravning och Dop” på C More. 20 februari har serien premiär på TV4 och är totalt fyra delar. Serien börjar med att Meja (Molly Nutley) och Sunny (Angelika Prick) ska gifta sig.

Angelika: Jag brukar få spela lesbisk ofta, tydligast var det i ”I Annas Garderob” av Suzanne Osten. Då spelade jag lesbisk hbtq-aktivist.

Du då Molly, har du spelat flata förut?
Molly: Jag har inte gjort det tidigare. Jag tänker inte att det är något speciellt. Först och främst tyckte jag att det skulle bli roligt att få spela mot Angelika, sen tänkte jag ”ja okej men då är det en kärleksrelation”, så då gick jag in i de tankarna. Jag har aldrig tänkte att det är ”något annat” jag ska spela. Det är ju vanlig kärlek.

Angelika: Jag tycker att det är så sjukt bra att det är två tjejer som gifter sig. I serien är inte det någon big deal, men det bidrar till mer representation i tv och då kan fler människor känna igen sig.

Molly: Jag tror att så som jag och Angelika vuxit upp, i vår generation, är det inget annorlunda med det. Tvärtom, det är kärlek. Fan jag vet ju knappt själv, jag kanske blir kär i en tjej en dag. Man vet ju aldrig.

Är det något i dramaturgin som gör att det var tvunget att vara ett samkönat par?
Angelika:
Nej det bara är så. Jag vet att Colin var väldigt noga med att det inte skulle vara någon stor grej, eller att inte ska kretsa kring att det är två lesbiska som gifter sig.

Molly: Eftersom Colin är min pappa har jag hört lite hur snacket gått innan. Det var verkligen inget medvetet utan han såg Angelika i en serie och tänkte ”fan vad bra hon är”, henne vill jag ha med, ni får gifta er.

Hur har det varit att spela ihop?
Angelika:
Alltså jäklar, om jag gifter mig en dag kommer jag gifta mig med Molly (skrattar). Vi har haft det så himla roligt och kommit varandra nära.

Molly: Jag tror aldrig att jag känt mig så bekväm med en kollega. Vi klickade väldigt snabbt som vänner. Ska jag vara helt ärlig är detta den roligaste rollen jag spelat och den bästa motspelaren jag någonsin haft.

”Världen kommer inte förändras om vi själva inte gör något”

Dramaserien är skapad av Colin Nutley och han berättar för QX att tanken på att det skulle vara två kvinnor kom till honom helt spontant.
– Jag satt i bilen en vanlig solig måndagsmorgon och plötsligt tänkte jag ”vad fan är det för fel på mig? Varför tänker jag att ett giftermål måste vara mellan en man och en kvinna?”. Då bestämde jag att det skulle vara två kvinnor.

Han berättar vidare att han ser det lite som en hyllning till den bortgångne Rikard Wolff.
– Jag insåg när vi gjorde ”Änglagård” och Rikard Wolffs karaktär blev en stor gay-ikon, att världen kommer inte förändras om vi själva inte gör något. Jag vill inte kamma hem några extrapoäng genom att ha ett gaypar, jag vill bara skildra livet.