Skådespelaren Ben J. Pierce, som nyligen synts i Netflix serie Fuller House har snott åt sig en banbrytande roll. Pierce ska nämligen spela huvudrollen som Marcos, en intergender*-roll i ett pilotavsnitt mot gamla tv-favoriten Brooke Shields.

Serien, som ännu inte köpts in av något tv-bolag, handlar om Marcos, en driven och kreativ person som efter high school spelar in ett YouTube-klipp om smink som blir en viral succé. Sminkföretagets VD Madolyn (Shields) tar in Marcos som praktikant och får chansen att ”leva, älska och växa samtidigt som hen förstår vad det innebär att vara queer”.

Ben J Pierce är själv öppet gay, och spelade Fuller House´s första gaykaraktär Casey. Pirece kom ut i en video just på YouTube.

Förutom Pierce och Shields syns även Pierson Fodé i en stor roll. Skådisen som tidigare synts i Glamour som Thomas Forrester spelar Chad, Madolyns alfahanne till son som är gay och ser sig som den självklara arvtagaren för företaget.

*Intergender är ett begrepp som används för att beskriva könsidentiteter som ligger mellan eller bortom de traditionella könskategorierna eller som valt att inte definiera könsidentiteten alls.