Söndagens, och årets andra ö-råd i TV4:s Robinson: Fiji går till historien som det bästa svenska reality-ögonblicket på år och dar. När killpakten segervisst trodde att de hade utröstningsutgången som i en liten ask visade Fia att hon är en kraft att räkna med och slog tillbaka när Adnilson, Emilio, Lucas och Åsa enat försökte att rösta ut henne.
Fias slugt inköpta gulddubloner blockade två röster och därmed blev fyra röster på henne bara två.
Jag älskade att Programledar-Anders släppte sitt lugn för en stund och drogs med i allt och ba:
Adnilson, du är ute ur årets Robinson
Det var otroligt tillfredsställande att se Adnilson tvingas att checka ut efter att han larvade bort immunitetstävlingen då han trodde han satt säkert. Jag skrek av förtjusning när rösterna lästes upp.
INGEN är säker i en reality-tävling.
Hur kunde han vara så naiv?
Har han aldrig sett Robinson förut?

Enda smolket i min tv-bägare var att Adnilson, som blivit mer och mer irriterande den här veckan och härjat om alltifrån mat till kuddar, tog det kuppen tråkigt lugnt och sansat. Lite känslosvall hade jag räknat med. Däremot var Lucas chockade reaktion tv-guld.
Precis som Fias nöjda flin. Hon, som varit anonym de första två veckorna blev helt plötsligt en player att räkna med. Jag fick lite härliga Dessie-vibbar, min favorit från förra året.
Jag älskar den här nya tjejpakten, men har fortfarande lite svårt för Linn och hennes baktik-look och snigelätande.

Hittills har jag haft svårt att få grepp om årets Robinson-deltagare och från program ett har ju det mesta handlat om Carl Hamilton, eller Carl Stefan som deltagarna obegripligt kallat årets Robinson-buse. Men när årets största profil lämnade dokusåpan genom att försöka utpressa produktionen så gavs andra deltagare plats och nu börjar jag få mer grepp om deltagarna. Ett par favoriter förutom nämna Fia:
Klas.
Verkar vara en trygg klippa med stort rättvisepatos. Kommer han kunna upprätthålla sin status som reko kille hela vägen?
Sebastian.
Årets starkaste tillikaa årets ögongodis. Jag uppskattar också att TV4:s programmakare tycker att Sebastian är lika fin att se på eftersom hans ”synkar” är med i exakt vartenda program. Tack, fortsätt så.
Anna.
Tävlingsmänniska de luxe. Älskar att hon driver på sitt lag som fan i alla tävlingar.Däremot vill jag säga detta till TV4: Sluta försök framställa Annas och Sebastians syster/bror-relation som en romans.
Eller, det kanske bara är jag som är avis…
Bonnie.

Vet inte riktigt varför jag gillar henne, men hon känns som en skön brud med skinn på näsan och hon imponerar på mig kvällens avsnitt.

Stora hatten av i alla fall för bra casting, snyggt filmat och bra feeling för att fånga stories som engagerar. Ja, bortsett från det här urlöjligt med skäggklubben. SLÄPP. DETTA. SPÅR. BUMS.

Andra korta Robinson-funderingar:

***Känns inte Syds modellbokare Åsa exakt som förra årets modell Nicoline?

***Är det bara jag som ser sex röster mot en om Nord hamnar i ö-råd? Suzana ”Jag-är-grym-på-balans” Dahlhjelm är gruppens hackkyckling efter floppen i pristävlingen förra veckan.

***Men hur mesig är Emilio? Känns som att han smörar för alla och alla ser rakt igenom honom. Han hänger väldigt löst om han fortsätter såhär.

***Jag är så lättad att Nick Söderblom bara hamnade i gränslandet och därmed bara syns i TV4 Play. Det känns inte som att hans skitgubbe-attityd ändrats en millimeter på ett år.

***Det här med personlig sak? Hur kan Linn ta med en sarong? Man får ju ha uppenbarligen kläder i packningen så det hade väl vara smartare att ta med något mer användbart är tjurigt ta med en sarong (som hon ändå inte verkar använda).
Och jag skrattar fortfarande åt Peter Feuks val: Hudlotion.

Robinson streamas i C More & visas i TV4